Реклама

Декілька порад, як надійно зберігати свої паролі

Останні Новини

На який сайт не зайди в інтернеті, кругом треба реєструватися. Є такі люди, які кругом ставлять один і той самий логін та пароль, але це не є надійно. Краще на кожен, або хоча б на більшість сторінок вигадувати нові паролі. Тут виникає вже нова проблема, а як ті паролі запам’ятати? Декілька ще можна, а якщо їх безліч? Сьогодні це і стане нашою темою. Ми дамо декілька порад як краще зберегти інформацію, щоб вона не дісталась іншим.

Відразу скажемо, що усі телефони та комп'ютери, які мають доступ до інтернету, автоматично стають небезпечними для зберігання інформації. Їх можна зламати та вкрасти ті ж самі паролі. Є спеціальні програми для збереження паролів. Так вони можливо краще захищені, але все одно є ризик втрати даних.

Цікаво: Названо 6 способів, щоб розблокувати телефон, коли забув пароль

Одним із варіантів може бути звичайний записник. Як в старі добрі часи можна все записати на листку та зберігати там. Але є один мінус. Блокнот не завжди буде при собі, плюс його також можна втратити чи намочити і все, вся інформація пропаде.

Найкращим варіантом, на нашу думку, є зберігання паролів в софті для них. Наприклад, є програма KeePass. Вона зручна і зрозуміла. Трохи розповімо як вона працює.
Для початку ви вводите всі свої логіни та паролі, вони зберігаються в так званій базі даних. Для того, щоб ніхто не мав до них доступу, ставите додатково пароль на вхід в програму. Це вже безпечніше. Окрім цього є ще один секрет. До кожного пароля в кінці або на початку можна додати якесь слово, таким чином якщо зловмисник і зможе дістати інформацію, то не буде знати який насправді пароль. Допустимо у вас пароль jVHnfmdpw197472, а ви взяли і в кінці додали слово Apple. Ніхто не знає, що це не має відношення до паролю, а просто спосіб захисту.

Якщо вам такого захисту недостатньо, то можна файл з софту із усіма даними перемістити на флешку. Там вже точно ніхто не знайде ваші паролі, але тут знову питання в тому чи зручно буде користуватись.

Варто знати: Як поставити пароль на WhatsApp, щоб ніхто його не зламав

Також потрібно пам'ятати, що збережені в браузері паролі несуть небезпеку, його зламати легше, ніж ви собі думаєте. Не варто також реєструвати усі облікові записи на одну електронну пошту. Зробіть собі декілька і тоді зловмисники не зможуть отримати доступ відразу до усіх. Ну і не забувайте про двофакторну авторизацію, вона надійніша, ніж ви собі уявляєте.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відбувся запуск Huawei MatePad 10.8. Що стало відомо?

У Китаї відбувся запуск Huawei MatePad 10.8. І так, що нам стало відомо? Основне це те, що MatePad 10.8....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -