Реклама

Відомо, чому ноутбук може нагріватися вище норми

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Напевно всі щасливі власники ноутбуків, особливо тих, які були випущені досить давно, стикалися з такою проблемою, як перегрівання. Дана проблема актуальна і легко вирішити її не завжди виходить, оскільки на температуру роботи ноутбука впливає досить багато факторів. Зараз ми назвемо тільки найпоширеніші причини, через що температура вашого ноутбука може підніматися вище норми.

Як ми писали вище, найчастіше від перегрівання страждають старі ноутбуки, які за весь час користування, жодного разу не проходили "чистку нутрощів", а саме очистку вентиляторів та вентиляційних отворів від накопиченого за роки користування пилу.

Цікаво: Відомо, що потрібно робити, щоб ноутбук прослугував якнайдовше.

Найчастіше, від перегрівання страждають ті ноутбуки, якими часто користувалися на ліжку, тобто ставили на ковдру, тим самим перекривали доступ свіжого повітря і "дозволяли" ноутбуку втягувати в себе пил і багато іншого, що тільки засмічувало вентилятори та вентиляційні виходи.

Також можливий випадок, що перегрівання виникає через проблеми із термопастою (про що ми раніше вже писали). Фактично, її заміна може вирішити проблему із терморегулюванням.

Ще однією причиною, чому ноутбук перегрівається, може бути слабка технічна начинка ноутбука. Для прикладу, якщо на старому ноутбуці запустити браузер Chrome (відкрити хоча б 5-6 вкладок), програму Viber, програвач музики і додатково ще запускати гру, то з високою ймовірністю ваш ноутбук почне нагріватися до такої критичної температури, що навіть вентилятор на максимальних обертах і свіжа термопаста не врятують його і перегрівання і повного вимкнення. В такій ситуації, а краще її запобіганню, краще реально оцінювати свої можливості і не робити на нього зайві навантаження.

Цікаво: 6 причин вибирати Chromebook замість ноутбука Windows.

Що ж робити, якщо ноутбук гріється до максимально можливих температур? Як ми писали вище, виходом із ситуації може стати заміна термопасти, повна очистка від пилу та сміття в вентиляторі, покупка спеціальних підставок із додатковим охолодженням, заміна комплектуючих (по можливості) на більш потужні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Стало відомо, чи зміниться дизайн в нових AirPods Pro 2

Усі користувачі очікують від AirPods Pro 2 нового дизайну, але згідно останнім даним та здогадкам, а також приблизним фото,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -