Home Новини сучасних технологій Декілька порад, як покращити мережу на смартфоні

Декілька порад, як покращити мережу на смартфоні

0

Не у всіх куточках мережа на смартфоні ловить однаково. Буває, що поганий лише інтернет і не можливо загрузити навіть щось елементарне, буває, що не виходить порозмовляти по телефону, постійно щось перебиває. Причиною цього може стати велика відстань від станції зв’язку. Таке зазвичай трапляється, коли людина виїжджає за місто або десь в селище. Якщо ж ви в місті, а мережа все одно не відмінна, то можливо вишка застаріла і не передає сигнал достатньо добре. Яка б ситуація не виникла особисто у вас, не варто засмучуватись. Є перелік дій, які варто виконати, щоб хоча б на трохи покращити з’єднання.

Якщо ви знаходитесь за межами міста, в селі, на природі, в лісі, то є варіант знайти підвищення та стати на нього. Як підвищення використовуйте пагорби, або якщо ви біля будинку, то місця під кришею. Пам'ятайте, що лізти на дерево чи стовб, чи щось подібне не варто. Мережу ви, можливо, покращите, але от чи залишитесь цілі, це вже важливіше питання. Як варіант може бути розміщення самого смартфона десь високо. При цьому потрібно на ньому увімкнути точку доступу і з іншого пристрою підключитись до інтернету. Якщо вам потрібно подзвонити, то такий варіант навряд чи підійде.

Цікаво: Все про прослушку вашого смартфона. Як виявити та захистити себе

Наступне, що можна зробити, це увімкнути режим польоту на телефоні. Не на довго, хоча б на декілька секунд. Ця дія допоможе смартфону підключитись до іншої станції, яка може виявитись якіснішою і у вас з'явиться зв'язок. Цей варіант не завжди працює, бо ж вишки можуть бути дуже далеко. В такому випадку змініть в налаштуваннях 4G на 3G і навпаки, це також може трохи покращити ситуацію. Якщо ж не допомагає нічого із вищесказаного, то намагайтесь якось загрузити потрібну сторінку через повільний інтернет. Рано чи пізно це спрацює і ви зможете переглянути потрібну вам інформацію.

На жаль, не лише зовнішні умови впливають на якість мережі. Сам смартфон відіграє чи не найбільшу роль. Користувачі часто не здогадуються, але їх пристрій може просто вийти з ладу і сам по собі відмовлятись ловити зв'язок. В такому випадку теж є варіанти. По-перше, відключіть усі інші з'єднання такі як Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Завдяки цьому телефон зможе перенаправити всі ресурси для покращення мережі. По-друге, переконайтесь, що ваша сім-картка працює як потрібно. Буває, що чіп на ній затерся, або забруднився, або взагалі вже застарів і картку треба замінити. Такі проблеми не рідкість, особливо у тих, хто не міняє часто номер телефону. В будь-якому разі це легко перевіряється. Просто увімкніть іншу сім-карту і ви побачите чи мережа стала кращою. Якщо ж жоден з цих варіантів не ваш, то можливо проблема в самому смартфоні. В такому випадку ви нічого не зможете зробити самостійно, потрібно буде йти у майстерню.

Тепер поговоримо як підсилити зв'язок за допомогою додаткових пристроїв. Справа у тому, що на мережу впливає дуже багато усього. Будь-яка перешкода вже її може пошкодити. Тому і буває, що навіть у квартирах зв'язок не у всіх куточках ловить однаково. Якщо ви маєте таку проблему, то не спішіть бігти і купувати додаткові підсилювачі мережі. Можна для початку подзвонити до оператора і повідомити про труднощі, можливо він щось зможе зробити. Або ж як варіант замінити оператора на іншого.

Якщо ж допомогти вам не вдалось, або ж ви маєте дачу\будинок за містом, де взагалі мережі як такої немає, то купуйте додаткові підсилювачі зв'язку. Вони не є дуже дешеві, але і недорогі, тим більше, що встановити зможете самостійно. Такий пристрій забезпечить вас і мережею для дзвінків і інтернетом.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version