Реклама

Декілька порад, як заряджати телефон, щоб не шкодити батареї

Останні Новини

Смартфон не може слугувати вічно, але продовжити самостійно його роботу точно можна. Найбільш вразлива у телефонах батарея, саме вона з часом починає швидко розряджатись та зменшує час автономної роботи. Це величезний мінус, адже від неї залежить комфортна робота смартфона. Мало хто задумується, але саме власники телефонів найбільше шкодять акумулятору. Майже усі допускаються помилок, які в результаті призводять до проблем. Варто дотримуватись невеликої кількості правил, щоб все працювало добре.

Перша порада - не використовуйте телефон коли він на зарядці. Якщо вже смартфон заряджається, то дайте йому спокій, не використовуйте без нагальної потреби. Буває, що людина увімкнула телефон в зарядку і продовжує на ньому працювати чи ще гірше, грати в ігри. Таким чином пристрій дуже перегрівається і псується, а точніше псується сама батарея.

Цікаво: Як вимкнути смартфон без кнопки вимкнення: 2 способами

Схожа порада до першої - не тримати телефон під подушкою. Знаємо, що багато хто так робить бо звикли, що пристрій завжди під рукою. Не варто так робити. По-перше, це може шкодити сну навіть якщо смартфон не заряджається. По-друге, якщо він все ж таки увімкнений в розетку, то це призведе до великого перегріву. Під подушкою і так гаряче, а тут ще й заряджання гріє. До речі, якщо ви вагаєтесь чи ставити пристрій на зарядку на всю ніч, то можете ставити, це ніяк не впливає на акумулятор, просто залишайте телефон в безпечному місці.

Те ж саме стосується і низьких температур. Вони також не дуже добре впливають на батареї. Ви помічали як телефон швидко розряджається на великому морозі? Після повернення додому з вулиці краще покласти пристрій на пів години (можна менше), щоб він нагрівся до кімнатної температури. Лише після цього використовуйте його та ставте заряджатись.

Наступна порада - не розряджайте телефон до вимкнення. На рахунок цього є різні версії, бо ж ніби як смартфони адаптовані під такі ситуації, та все ж не варто повністю розряджати акумулятор. Бачите, що мало відсотків, поставте на зарядку, але зарядіть повністю, або хоча б майже на 100%. Постійне перебування в напіврозрядженому стані також негативно впливає на батарею.

Далі поради будуть стосуватись самого зарядного пристрою. Кабель річ не зовсім постійна і здатна швидко псуватись. Якщо ви побачили пошкодження шнура, то відразу купіть новий. Не варто користуватись зарядкою, в якої ізоляційний шар десь пошкодився. Найголовніше, так ви себе вбережете від травм, оголені проводи це завжди ризик спалаху та удару струмом. Що стосується самого телефона, то він через такі пошкодження може повільно заряджатись, а це також шкодить батареї і вона швидше вийде з ладу.

Варто знати: Як зробити скріншот на смартфоні Samsung

Якщо ви помітили, що з зарядкою щось не так (пошкоджена, поломана) і йдете купувати нову, то не економте на цьому. Не варто купувати щось саме дешеве аби було, це зіпсує моментально батарею, до того ж довго не прослужить і прийдеться йти знову купувату нову. Краще один раз купити оригільну, яка відповідає усім характеристикам смартфона, а не дешеву і неякісну. Вийде, що зекономите гроші на зарядці, а прийдеться купувати або новий телефон, або нову батарею. А на це вже витратиться значно більше коштів.

Кожен телефон вимагає бережного ставлення, якщо ви хочете з ним проходити більше як 1,5-2 роки. Врахуйте всі ці правила і батарея буде служити довше, а також збережеться в гарному стані.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Chrome: як очистити автозаповнення на смартфонах та ПК

Google Chrome має функцію автозаповнення, щоб полегшити життя користувачам. Ця функція зберігає ваші дані, замість того, щоб ви вводили їх при вході...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -