Реклама

Декілька порад, які допоможуть захистити людей похилого віку від шахраїв

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

В попередній статті ми обговорили нову шахрайську схему, яка стосується WhatsApp, а зараз продовжимо схожу тему, а саме дамо декілька порад, які допоможуть захистити людей похилого віку від шахраїв.

Напевно, якби в кожній родині виділяли необхідний час для роз'яснень похилим людям про можливі шахрайства, таких би випадків було досить мало. Як показує практика, люди похилого віку найчастіше стають жертвами шахраїв, оскільки вони щиро вірять у все, що їм можуть розказати під час телефонного дзвінка, або ж прочитаному в смс повідомленні. І так, щоб ваші батьки, родичі або просто знайомі люди похилого віку не втрапляли в пастки шахраїв, рекомендуємо їм розказати про найчастіші випадки шахрайств в інтернеті і за його межами.

Для початку можна розказати, що ні в якому випадку, не можна переводити гроші незнайомим особам, навіть якщо вони представляються далекими родичами, або знайомими близьких людей, які потрапили в халепу. Головне правило — не відправляти гроші незнайомим людям.

Тепер стосовно банківськи карток і їхнього блокування. Це досить популярний спосіб серед шахраїв, які орієнтовані на банківську сферу. Поясніть батькам, що при блокуванні банківської картки, гроші нікуди не зникнуть. Картку, в гіршому випадку, можна перевипустити.

Також роз'ясніть своїм близьким, що ніколи і нікому (по телефоні, або в смс — листуванні) не можна передавати дані своєї (та й інших також) банківської картки, а саме PIN-код, код смс-підтвердження і тому подібне.

Ще варто розказати про те, що не можна переходити на посилання, які можуть надходити на смартфон, навіть від знайомих.
І найголовніше, скажіть своїм батькам або родичам, щоб перш ніж робити якісь фінансові платежі, вони телефонували спочатку до вас.

Надіємося, що такі простенькі рекомендації допоможуть вберегти наших батьків, родичі і всіх літніх людей від шахраїв.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

США хоче приєднатись до закону про один роз’єм на всі електронні пристрої

В інтернеті та інших джерелах вже є дуже багато інформації про те, що Європейський Союз вирішив зробити для всіх...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -