Home Новини сучасних технологій Для користувачів iOS 16 скоро CAPTCHA залишиться в минулому

Для користувачів iOS 16 скоро CAPTCHA залишиться в минулому

0
Для користувачів iOS 16 скоро CAPTCHA залишиться в минулому

Є тут такі, кому давно набридло вводити різні цифри чи шукати однакові картинки на сайтах в інтернеті для того, щоб підтвердити, що ви не робот? Всі ці перевірки називаються – CAPTCHA. Для власників пристроїв від Apple, які отримають iOS 16 є гарні новини – з цією операційною системою підтвердження особистості більше не знадобиться. Усі деталі читайте нижче.

Компанія Apple заявила на щорічній презентації, що тепер смартфони на iOS 16 будуть автоматично підтверджувати особистість, а CAPTCHA залишиться для них в минулому. Такий спосіб більш безпечний як для користувачів, так і для власників веб-сайтів. В інтернеті є відео, як працює функція, але якщо пояснювати простими доступними словами, то система Apple перевіряє обліковий запис та сам пристрій чи знаходиться все в хорошому стані і після цього надає токен приватного доступу до додатку чи сайті. Це значно збільшує рівень безпеки та конфіденційності. Розробники кажуть, що такі токети приватного доступу не можуть поставити під загрозу дані людини, що значно зменшує шанс потрапити до рук шахраїв.

Цікаво: Нова функція для роботи з фото буде доступною у iOS 16

Для того, щоб підключити функцію автоматичної перевірки, зайдіть в налаштування, далі оберіть Apple ID, після цього перейдіть на Пароль та безпека та увімкніть Автоматичну перевірку. Функція буде працювати у фоновому режимі, таким чином вам не потрібно буде постійно вводити CAPTCHA, особистість буде підтверджена автоматично.

Вже є список сайтів та додатків, які будуть дозволяти таким чином обходити перевірку та підтримуватимуть дану функцію. Так як можливість стала доступна лише недавно, з часом список сторінок і програм збільшиться та майже на кожному сайті можна буде скористатись автоматичною перевіркою. Доречі, MacOS Ventura також матиме цю функцію. А повне офіційне оновлення стане доступне ближче до кінця року, поки що тестується бета-версія.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version