Home Новини сучасних технологій Дзвінок “з поліції”: в українців почали виманювати гроші по-новому

Дзвінок “з поліції”: в українців почали виманювати гроші по-новому

0

Минулий рік був надзвичайно складний для українців: пандемія, карантинні обмеження, скорочення працівників, відсутність роботи та багато іншого, що вспіло відбутися з нами за 2020 рік. Як завжди в таких складних ситуаціях, є “люди”, які хочуть наживитися на українцях, які вже й так в скрутному становищі. Цього разу стало відомо, як з українців почали виманювати гроші по-новому.

Класична ситуація. Вам телефонують і представляються працівником “поліції”. Шахрай називає своє ім’я, прізвище, звання і навіть може повідомити номер свого посвідчення. Після нетривалого знайомства, він повідомляє, що “поліція” зловила великого шахрая, який “обчистив” багатьох українців і зловили його саме тоді, коли він виконував переказ коштів із вашого рахунку на свій.

Для кращого підтвердження, “поліцейський” навіть може дати слухавку працівнику банку, який прямо в цей момент біля нього (що вже досить цікаво). Зазвичай працівник банку просить надати йому загальну інформацію, а потім переходить в “наступ” і починає випитувати більше конфіденційної інформації і навіть доходить до того, що він просить продиктувати йому отриманий код із смс від банку. Після отримання необхідної інформації, працівник банку повертає слухавку “поліцейському” і розмова вже продовжується з ним.

Він надає останній інструктаж і розказує про засекречену інформацію і тому подібне. Після цього він обіцяє зв’язатися в найближчий час і повідомити більше деталей про слідство.

Як ви вже зрозуміли, через деякий час з рахунку жертви зникають кошти, з’являється велика кількість спам-дзвінків та ще більше дзвінків від шахраїв. В даному випадку, шахраї отримали максимальну кількість конфіденційної інформації, яку вони використають для злому вашого банківського рахунку або ж для подальшої перепродажі вашої інформації зацікавленим сторонам.

Щоб уникнути таких ситуацій, запам’ятаєте, що не можна нікому повідомляти конфіденційну інформацію та ту, яка стосується вашого банківського рахунку та ваших коштів. В будь-якій незрозумілій та підозрілій ситуації телефонуйте в банк на гарячу лінію та попереджуйте їх про новий вид шахрайства. Також можна звернутися в справжню поліцію із відповідною заявою.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.



NO COMMENTS

Exit mobile version