Home Новини сучасних технологій Експерт розказав, чи потрібно заклеювати камеру і мікрофон в ноутбуці

Експерт розказав, чи потрібно заклеювати камеру і мікрофон в ноутбуці

0

В наш час питання конфіденційності надзвичайно важливе, а все тому, що використання смартфонів та інших розумних пристроїв вийшло на абсолютно новий рівень. Це, в свою чергу, негативно вплинуло на нашу конфіденційність. Одночасно з таким переходом в Онлайн, в мережі почали з’являтися “дієві методи боротьби з відстеженням”, де можна зустріти велику кількість методів захисту себе та своєї конфіденційної інформації. Сьогодні ж, експерт розказав, чи потрібно заклеювати камеру і мікрофон в ноутбуці для уникнення відстеження і чи дійсно цей метод є ефективним.

Можливо ви зустрічали в мережі фото Марка Цукерберга на робочому місці, де на його ноутбуці були заклеєні вебкамера та мікрофон. Досить багато людей звернуло на це увагу і також почали заклеювати все підряд. Якщо у випадку Марка, це буде додатковим захистом, оскільки він публічна людина, в якої велика кількість ворогів, які бажають отримати конфіденційну інформацію та інформацію про майбутні розробки, то для звичайної людини це вже інша історія.

Будемо відвертими, якщо ви маловідома людина, то ймовірність, що за вами будуть стежити надзвичайно мізерна. Основна ціль стеження — секретна інформація, яка може розбагатіти зловмисникам шляхом шантажу або ж продажу цієї інформації третім особам. Якщо ж ви звичайна людина, яка просто сумлінно працює, забезпечує свою сім’ю і не порушує закон, то ви (так само як і ми) не цікаві зловмисникам.
Також команда ITechNews не рекомендує зациклюватися на теоріях шпіонажу та стеженням за людьми, оскільки ви зробите собі тільки гірше і позбудетеся спокійного життя.

Дотримуючися елементарних правил конфіденційності в інтернеті, можна захистити себе від будь-яких загроз вашій конфіденційності.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version