Home Новини сучасних технологій Відомо, як оператори мобільного зв’язку вибирають місце для стільникової вежі

Відомо, як оператори мобільного зв’язку вибирають місце для стільникової вежі

0

Можливо, ви звертали увагу на те, де у вашому місті або селі розміщуються стільникові вежі відомих операторів мобільного зв’язку України. Зазвичай, вибирають вони місце інколи настільки непередбачуване, що виникає занадто багато запитань. Сьогодні ми розкажемо, як оператори мобільного зв’язку вибирають місце для стільникової вежі.

Покриття

Це найголовніша причина встановлення стільникової вежі в конкретному місці. Зазвичай, оператори вивчають всі скарги, які надходять від людей з різних сіл та міст. Проаналізувавши всі можливі скарги, вони вирішують, в якій зоні найбільше необхідна нова стільникова вежа. Тобто, якщо на вашій місцевості погане покриття певного оператора, необхідно звертатися до оператора і повідомити їх.

Тоді, коли в них буде достатня кількість скарг і достатня кількість абонентів в зоні поганого зв’язку — вони почнуть міркувати над тим, де краще її розмістити в конкретній зоні.

Вартість

Як і у будь-якому бізнесі, вартість встановлення стільникової вежі відіграє надзвичайно велику роль. Для прикладу, експерти оператора мобільного зв’язку вивчають місцевість і відбирають найкращі місця для розміщення своєї вежі. Після цього, вони зв’язуються із власниками ділянок, на яких можна розмістити вежі. Після перемовин і обговорення вартості оренди, оператори починають будувати стільникову вежу. У випадку, якщо після підписання договору, власник землі вирішить підняти орендну плату, вежу можуть перенести в більш доступне для оператора місце.

Транспортний канал

Напевно один з основних критеріїв розміщення стільникової вежі. Для того, щоб була можливість здійснювати передачу службової інформації, даних в інтернеті та багатьох інших важливих речей, потрібен широкий канал до центру мережі.

Для цього, оператори стільникового зв’язку використовують радіорелейні прольоти або оптоволоконні лінії зв’язку. Так ось, якщо у вибране місце для розміщення вежі нема можливості прокласти оптоволокно (максимально швидко і максимально дешево), а радіорелейні прольоти розміщені дуже далеко, то таке місце не підходить для вежі.

Ми назвали тільки найпопулярніші критерії вибору місця під вежу і в будь-якому випадку, крім цих трьох, ще є додаткові критерії вибору.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version