Home Новини сучасних технологій Експерт розказав, як створювати складні та безпечні паролі

Експерт розказав, як створювати складні та безпечні паролі

0

Скільки веб-сайтів ви відвідали сьогодні, для яких потрібен пароль? Напевно, досить багато. Вам потрібен пароль для доступу до даних або електронної пошти на роботі? Швидше за все. Насправді, можливо, вам навіть знадобився пароль для входу на комп’ютер, на якому ви зараз читаєте це. Сьогодні експерт розказав, як створювати складні та безпечні паролі. Розпочнемо з основ.

Паролі – це передова лінія захисту при захисті даних на вашому комп’ютері. Вони заважають вашим дітям викрадати ваш акаунт у Twitter, а кіберзлочинці не отримують доступу до ваших банківських рахунків.

Проблема полягає в тому, що оскільки нам сьогодні потрібно стільки паролів, багато хто з нас робить один неправильний вибір. Ми використовуємо один і той же пароль для всього, або використовуємо дуже прості, легко запам’ятовувані паролі. І ось тут ми можемо потрапити в халепу.

"Якщо у вашій електронній пошті є конфіденційна інформація, така як банківські виписки або виписки з кредитних карток, то зловмисник може спробувати цей пароль для доступу також до банківських рахунків або рахунків кредитних карток", - сказав Джонс.

"Вони мали б кілька ключових частин [особистої] інформації ... тому теоретично вони могли б спробувати" забуте ім'я користувача "в інших облікових записах, таких як Twitter або в онлайн-іграх", - сказав Джонс.

Ви не тільки повинні мати унікальний пароль для кожного сайту, на який ви входите в Інтернеті, але, як зазначив Гунтер Оллманн, раніше головний співробітник служби безпеки компанії Vectra Networks, що базується в Атланті, а в даний час в Microsoft, вам слід уникати перероблених старих паролів.

"Злочинці - і неетичні веб-майстри - часто намагаються використовувати паролі, взяті з одного сайту, і використовувати їх проти інших сайтів, особливо якщо їм відома ваша електронна адреса", - пояснив Олман.

"Кожен веб-сайт або додаток, яким ви користуєтесь, повинен мати інший пароль, і в ідеалі ви не повинні використовувати передбачуваний алгоритм їх створення", - сказав він. "Наприклад, поганою практикою є використання пароля, який містить ім'я або адресу певного веб-сайту."

Як створити ідеальні паролі

То що робить хороший, надійний пароль?

"Надійність пароля вимірюється двома характеристиками - довжиною та складністю", - сказав Джош Шаул, виконавчий директор Allure Security та автор Практичного Oracle Security: Ваш несанкціонований посібник із захисту реляційних баз даних. "Загалом, чим довший пароль, тим складніше його вгадати і тим він міцніший".

Складність паролів, додав він, означає уникати паролів, про які можна легко здогадатися.

"Паролі, які найпростіше запам'ятати, - це прості слова, місця, дати або текстові рядки, що легко набираються", - сказав Шаул. "Дуже часто використовуються улюблені спортивні команди, міста, імена, дні народження і навіть такі рядки, як" 12345 "або" qwerty ". Це все слабкі паролі ."

Експерт розказав, як створювати складні та безпечні паролі

Більшість експертів погоджуються з основами створення надійних паролів. Ось декілька порад Центру викрадення особистих даних, що базується в Сан-Дієго:

  • Пароль повинен містити щонайменше 15 символів. (Коли ми вперше писали цю історію, рекомендація складала вісім символів, але комп’ютери, що зламують паролі, стали швидшими.)
  • Пароль повинен мати усі чотири наступні типи символів - великі літери (ABC), малі літери (abc), цифри (123) та розділові знаки або інші спеціальні символи (! # $% & * _ = +?).
  • Якщо ви використовуєте лише одну велику літеру або спеціальний символ, не робіть це першим або останнім символом у паролі. Це занадто очевидно.
  • Уникайте загальних назв, сленгових слів чи будь-яких слів у словнику. Комп’ютери можуть переглядати цілі словники за кілька хвилин.
  • Не вказуйте жодної частини свого імені чи будь-якої частини електронних адрес.
  • Виберіть особливо надійний пароль для веб-сайтів, які містять особливо конфіденційну особисту інформацію - наприклад, соціальні мережі, онлайн-служби електронної пошти або банки та інтернет-магазини, що зберігають інформацію про вашу кредитну картку.
  • Ніколи не посилайтеся на те, що можна дізнатись із ваших профілів у соціальних мережах або пошуку в Інтернеті. Іншими словами, не робіть це вашим улюбленим гуртом чи фільмом, іменем вашого улюбленця, вашим прізвиськом, номером телефону або, особливо, датою вашого народження.

Ось хороший спосіб створити надійний пароль. Виберіть фразу, яку запам’ятаєте. Візьміть першу літеру кожного слова і запустіть їх разом у "слово". Пишіть великі літери і замінюйте цифри там, де це було б доцільно - але не робіть заміни занадто регулярними чи очевидними.

Наприклад, фраза "Я ненавиджу пізно працювати" може стати "iH82wkl8".

Не впевнені, навіть дотримуючись цих порад, чи є ваш пароль достатньо надійним? Перейдіть на один із багатьох веб-сайтів, який перевірить його для вас.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version