Home Новини сучасних технологій Експерт розповів, як захистити гроші в мобільному банкінгу

Експерт розповів, як захистити гроші в мобільному банкінгу

0

Зараз, в епоху масового переходу в онлайн, більшість сфер надання послуг, також переходять в онлайн. В даному випадку ми поговоримо про банківську сферу, оскільки вона найбільше вразлива і найбільш жаданна ціль шахраїв та хакерів. Зараз звичайного українця не здивувати тим, що кожен поважаючий себе банк, має мобільний банкінг. Одночасно з цим, користування такими послугами банку не завжди безпечно, оскільки багато банків мають великі вразливості в своїй системі, чим зловмисники успішно користуються. Зараз же поговоримо про те, як захистити свої гроші в мобільному банкінгу.

Однозначно, використовувати мобільний банкінг варто, оскільки він сильно спрощує наше життя, як мінімум відпадає необхідність щоразу відвідувати відділення свого банку, ще й в такий нелегкий період.

Також варто не забувати, що найбільшу відповідальність за цілісність ваших грошей несе сам банк, оскільки вони повинні робити свою систему максимально захищеною і недоступною для третіх сторін. Паралельно з цим, кожен користувач мобільного банкінгу повинен пам'ятати, що його внесок в захист своїх рахунків також відіграє важливу роль.
В даному випадку, частку безпеки, за яку відповідає банк, ми відкладаємо в сторону, а розберемося з тим, як захистити свої гроші самому.

Традиційно, не рекомендується поширювати конфіденційну інформацію в інтернеті (особливо в соціальних мережах). Також рекомендується використовувати окрему електронну пошту для реєстрацій на сторонніх сайтах і сервісах, щоб не заспамлювати свою пошту і не “світити” пошту де попало.

Крім електроної пошти, на сторонніх сайтах та магазинах використовуйте додатковий номер телефону, та по можливості, використовуйте віртуальні картки для розрахунку в невідомих магазинах.

Головне не забувати про те, що ми неодноразово просимо вас, не використовуйте одинакові паролі на всіх сайтах, оскільки зламавши один пароль, зловмисники можуть перевірити його на інших популярних сервісах та соціальних мережах.

Не варто забувати, що шахраї часто створюють сайти, які є клонами відомих інтернет-магазинів. Завжди перевіряйте великі інтернет-магазини на оригінальність.

І останнє, рекомендується додати другий фактор аутентифікації, який включає в себе підтвердження за допомогою СМС, push-повідомлення або інші можливі варіанти підтвердження банківських дій.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version