Home Новини сучасних технологій EMUI 11 може виявитися останньою версією фірмової оболонки Huawei

EMUI 11 може виявитися останньою версією фірмової оболонки Huawei

0
EMUI 11 може виявитися останньою версією фірмової оболонки Huawei

EMUI 11 може виявитися останньою версією фірмової оболонки Huawei. А далі – перехід на HarmonyOS.

Ймовірно, користувачі смартфонів Huawei вже ніколи не побачать оболонку EMUI 12, а нинішня версія інтерфейсу – EMUI 11 – стане останньою. Це зовсім не означає, що Huawei припинить випуск смартфонів, просто останні замість EMUI 12 отримають ОС HarmonyOS.

Чутки про це ходять вже кілька місяців, і ось в Мережі з’явилося нове підтвердження. В інтерв’ю Вена Ченлу (Wang Chenglu), глави відділу розробки програмного забезпечення Huawei Consumer Business Group китайським ЗМІ, було порушено питання розвитку EMUI 11 і HongMeng OS (вона ж HarmonyOS). За словами топ-менеджера, EMUI 11 використовує ту ж програмну платформу (фреймворк), що і HongMeng. Тобто вони максимально уніфіковані.

З цього робиться висновок про те, що EMUI 11 виступає в якості перехідної платформи до HarmonyOS. Звідси ж випливає, що смартфони з EMUI 11 першими перейдуть на HarmonyOS 2.0. Це повинно відбутися в першій половині наступного року.

Нагадаємо, раніше в Мережі з'явився план переходу смартфонів Huawei на HarmonyOS. Згідно з ним, в першу чергу на нову ОС перейдуть моделі, побудовані на SoC Kirin 9000. Тобто це будуть Mate 40. У другій черзі числяться смартфона на платформі Kirin 990 5G, в третій - моделі на Kirin 990 4G (і то частково), на Kirin 985 і Kirin 820 (теж частково). Після них HarmonyOS отримають моделі на Kirin 980, Kirin 810 і Kirin 710 (знову ж таки, не всі).

Читайте також: OC HarmonyOS Зможе Запуститися Навіть На Слабких Смартфонах.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version