Home Новини сучасних технологій Facebook хоче зробити Messenger додатком за замовчуванням для повідомлень на iPhone

Facebook хоче зробити Messenger додатком за замовчуванням для повідомлень на iPhone

0
Facebook хоче зробити Messenger додатком за замовчуванням для повідомлень на iPhone

Facebook хоче зробити Messenger додатком за замовчуванням для повідомлень на iPhone, повідомляє The Information .

Підбадьорений змінами в iOS 14, які дозволяють користувачам встановлювати програму електронної пошти та браузера за замовчуванням за власним вибором, Facebook вважає, що тепер у нього є більш переконливий аргумент, щоб аргументувати подібну зміну для програм обміну повідомленнями. Минулого року Apple також дозволила Siri надсилати повідомлення через інші програми.

"Ми вважаємо, що люди повинні мати можливість вибирати різні програми обміну повідомленнями та стандартні налаштування на своєму телефоні", - заявив віце-президент Facebook Стен Чудновський, який відповідає за додаток Messenger. "Як правило, все одно рухається в цьому напрямку".

Чудновський повідомив, що Facebook неодноразово просив Apple розглянути можливість додавання опції для користувачів, щоб вибрати програму обміну повідомленнями на свій вибір.

"Для будь-якого іншого розробника в просторі обміну повідомленнями це насправді не є рівними умовами" на платформі Apple, заявив Чудновський. Якби Apple відображала підхід Android, за його словами, це "дозволило б нам більш чесно конкурувати там, де домінує iOS".

На запитання, чому Apple не бажає поступатися можливістю встановлювати іншу програму обміну повідомленнями за замовчуванням, Чудновський відповів, що "головна здогадка полягає в тому, що обмін повідомленнями сприяє продажам обладнання".

Якби Apple розглянула таку зміну, вона потребувала б додаткових змін, щоб дозволити отримання текстових SMS-повідомлень через сторонні програми, що наразі неможливо на iOS, та більш інвазивні зміни для налаштування сторонніх програм із кодами підтвердження SMS. Цей крок зажадає більш суттєвих та інвазивних змін у способі функціонування iOS, ніж можливість змінити браузер за замовчуванням, наприклад.

Facebook має намір об’єднати чати Instagram та Messenger, і платформа все більше відіграє центральну роль у бізнесі Facebook.

Facebook приєднується до Epic Games та Spotify

Facebook, схоже, приєднується до інших компаній, таких як Epic Games, готовий ризикувати спровокувати Apple за можливість потенційної винагороди. Вчора цілий ряд компаній, включаючи Epic Games, Spotify та Tile, створили нову організацію під назвою "Коаліція за справедливість додатків", намагаючись висвітлити проблеми розробників з Apple.

"Користувачі заслуговують на свободу вибору та можливості вибору музики, пошти, чату чи будь-якого іншого необхідного додатка, який їм найбільше підходить", - заявила представник організації, відображаючи настрої Facebook.

Як повідомляють в macrumors, Facebook нещодавно різко критикував Apple за обмеження ігрових додатків, націлювання реклами та покупки в додатках. Минулого місяця Facebook попередив рекламодавців, що майбутні інструменти боротьби з відстеженням Apple можуть спричинити зменшення доходу видавців Audience Network на 50% через вилучення персоналізації з реклами в додатках. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг також назвав App Store Apple монопольним та шкідливим для клієнтів. Apple "блокує інновації, блоки конкуренції» і використовує App Store, щоб «зарядити монопольну ренту,» сказав він.

Ця нова розробка являє собою ще один фронт, на якому Apple стикається з тиском щодо антимонопольних та монопольних питань.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version