Home Новини сучасних технологій FTC може подати в суд на Facebook за порушення антимонопольного законодавства

FTC може подати в суд на Facebook за порушення антимонопольного законодавства

0
FTC може подати в суд на Facebook за порушення антимонопольного законодавства

FTC може подати в суд на Facebook за порушення антимонопольного законодавства вже в цьому місяці. Судова тяжба може виявитися затяжною.

Федеральна торгова комісія США (FTC) прискорила подачу антимонопольного позову проти Facebook. У всякому разі, про це повідомило видання Politico з посиланням на власні джерела. За їх словами, комісія «швидше за все» подасть на Facebook в суд до кінця поточного місяця.

Однак тяжба може затягнутися. Як повідомляється, офіційні особи схиляються до «внутрішньої» справи, розгляд якої є прерогативою судді адміністративного права, а не до варіанту з участю суддів штатів. Це підвищує шанси на рішення на користь позивача, але розгляд може розтягтися на роки.

Очікується, що FTC давно готували позови і компанія Facebook буде звинувачена у використанні поглинань і контролю над даними для придушення конкуренції. Підсумком розгляду необов'язково стане припис відокремити Instagram або WhatsApp. Однак ці варіанти теж можливі, про що свідчать інші масштабні рішення щодо Facebook, Нагадаємо, через скандал зі збором даних користувачів соціальної мережі компанією Cambridge Analytica на Facebook був накладений штраф в розмірі 5 млрд доларів.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version