Home Новини сучасних технологій Приставка Xbox Series X на 70% дешевше аналогічного по продуктивності комп’ютера

Приставка Xbox Series X на 70% дешевше аналогічного по продуктивності комп’ютера

0
Приставка Xbox Series X на 70% дешевше аналогічного по продуктивності комп'ютера

Приставка Xbox Series X на 70% дешевше аналогічного по продуктивності комп’ютера. Якщо мета – ігри та розваги, то вигідніше купувати Xbox Series X.

Багато гравців рано чи пізно задаються питанням, що вигідніше: ігрова консоль або стаціонарний комп’ютер схожої продуктивності? Перше рішення вузькоспеціалізоване, але більш доступне. Спектр виконуваних на ПК завдань набагато ширше, але і стоїть повноцінний комп’ютер дорожче. Якщо порівнювати нову Xbox Series X і ПК аналогічної продуктивності, то за останній доведеться заплатити як мінімум на 70% більше. Але і це не найбільша проблема.

Щоб зібрати ПК з продуктивністю Xbox Series X, доведеться витратитися на хороший восьмиядерний процесор рівня Ryzen 7 3700X (це не менше $ 300, якщо розглядати ринок США), SSD з інтерфейсом PCIe 4.0 (ще як мінімум $ 200) і купити відеокарту на кшталт Radeon RX 6800 ( $ 580 в США). І ось в 3D-карту все і впирається. Radeon RX 6800 надійде в продаж через десять днів і, очевидно, виявиться дефіцитним товаром. GeForce RTX 3080 вже давно в дефіциті, який триватиме ще не один місяць. Можна, звичайно, купити відеокарту з великою переплатою у спекулянтів, але тоді вартість збірки ще більше збільшиться, а ще не порахована материнська плата, корпус, система охолодження, блок живлення …

Загалом, зібрати комп'ютер, аналогічний по продуктивності Xbox Series X - справа клопітка і витратна. Тому тим користувачам, які розраховують в основному на ігри і завдання мультимедіа, все ж краще придивитися до ігрової консолі.

Читайте також: Перелік всіх ігор для PlayStation 5 і Xbox Series X.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version