Home Новини сучасних технологій Google анонсували запуск нової версії OC Android 12L

Google анонсували запуск нової версії OC Android 12L

0

Пошуковий гігант Google продовжує активну розробку нових версій Android і на цей раз стало відомо, що вони анонсували запуск нової версії Android – 12L. Операційна система залишається такою ж як і була, але з деякими доповненнями.

Android 12 L - це оновлена модифікація операційної системи Google тільки для «великих» пристроїв. До списку оновлень ввійшло багато ґаджетів, зокрема і складні мобільні телефони. Головним фактором для оновлення є не розмір самого смартфона, а його дисплей. Android 12 L зорієнтований на пристрої з більш квадратною формою екрану.

Орієнтація на великі екрани помітна в усьому, передусім на розмірах інтерфейсних елементів, тут більше немає маленьких кнопок, тому натискати на них буде більш зручніше, ніж раніше.

Цікаво: Названо cервіс, на якому компанія Google заробляє найбільше.

Також виробники змістили кнопки для користування телефоном. Відтепер екран поділено на дві, цілком незалежні одна від одної частини, в кожній з яких знаходяться окремі блоки інформації.

Наприклад, якщо відкрити пункт управління, то з лівого боку розташовані функціональні кнопки і налаштування, а з правого - сповіщення, з якими можна працювати, не залишаючи цей екран. Таке використання екрану є більш раціональним. Втім, розділення екрану відбувається ситуативно. Якщо зайти в загальне Меню смартфона, то значки програм будуть відображатися повністю на всьому екрані.
Android 12 L може запускати в форматі Split Screen будь-які додатки, не дивлячись на те, підтримують вони його чи ні. Програма адаптується під розмір дисплею, якщо вона «читається» телефоном, якщо ж ні, то вона просто «стискається» у розмірі.

В цілому, Android 12 L - це ніби гібрид традиційної операційної системи і планшетної. Це винахід для складних мобільних телефонів, в корпусі яких є зовнішній екран, щоб їх використовувати в складеному стані. Операційна система за замовчуванням сканує в якому форматі використовується телефон і адаптується під нього, паралельно, відтворюючи візуальний супровід.

Цікаво: Названо 5 програм на Android, з дозволом на доступ до яких, потрібно віднестися з уважністю і обережністю.

На жаль, компанія Google не уточнює дату презентації Android 12 L, припускається, що на початку наступного року, але це не точно. Це пов‘язано з тим, що виробники не мають власних пристроїв, щоб на них запустити операційну систему. Тому потрібно зробити так, щоб Android 12 L синхронізувалася з пристроями інших компаній, що виготовляють мобільні телефони.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version