Home Новини сучасних технологій Відомо, як звільнити пам’ять смартфона за допомогою простої комбінації цифр

Відомо, як звільнити пам’ять смартфона за допомогою простої комбінації цифр

0

З кожним роком виробники смартфонів збільшують об’єми пам’яті на них. Паралельно зростає і потреба користувачів в гігабайтах. Більш вдосконалені ігри, різноманітні додатки, які полегшують наше повсякденне життя – усе це просто таки «пожирає» пам’ять телефону.

І знову Ви бачите на екрані повідомлення - «У телефоні бракує місця».
Щоб переповнена пам'ять не почала гальмувати роботу пристрою, користувачі починають звільняти місце на ній – видаляють лишні файли чи папки, перекидають фото чи відео на комп’ютер, очищають кеш системних даних та кеш додатків і т.д. На деякий час настає спокій і повідомлення про нестачу пам’яті зникає на екрані. Але це триває недовго.

Якщо Вам надоїло робити усі попередні дії повторно і Ваші спроби очистити пам'ять телефону дають короткостроковий результат, то прислухайтеся до поради, яку ми опишемо в цій статті.

Цікаво: Відомо, як продовжити життя смартфону не втрачаючи його продуктивності.

Що зберігається в системній пам'яті телефону?

Для більшого розуміння проблеми зазначимо, що найбільше місця на диску займає системна пам'ять, тобто пам'ять для потреб операційної системи Android. Якщо Ви є активним користувачем - завантажуєте додатки, скачуєте мультимедійні файли, - то вільна системна пам'ять швидко закінчується, так як саме вона зберігає в собі файли з оновленнями, кеш системних даних, дампи пам’яті, різні пакетні дані системи. Останні з перелічених тягнуть на себе значні мегабайти пам’яті.

Цікаво: Названо найефективніший спосіб прискорення смартфону Xiaomi.

В цій статті ми і хочемо поговорити про одну таку системну папку, приховану в Android, яка служить для запису всіх помилок операційної системи. Це ніби журнал дампа пам’яті, який має назву SysDump. З часом цей журнал накопичує багато інформації і забирає вільну пам'ять. Для звичайних користувачів телефону дані журналу про помилки не викликають інтересу, тому очищення його може звільнити пам'ять та допомогти смартфону швидше працювати.

Як очистити пам'ять з допомогою таємного коду?

Відразу хочемо попередити, що спосіб вивільнення пам’яті, який ми опишемо далі, спрацьовує не у всіх моделях телефонів. Але він займає мало часу, тому спробувати скористатися ним може кожен.
Перед початком процедури, перевірте і десь запишіть кількість мегабайтів вільної пам'яті смартфону, щоб мати можливість порівняти їх з кількістю, яку отримаєте по завершенню сеансу. Для цього в меню «Установки» виберіть пункт «Обслуговування пристрою», далі – «Пам'ять».

Безпосередньо сам сеанс видалення даних папки з помилками складається з слідуючих дій:

1. Необхідно відкрити приховане меню SysDump. Для цього набираєте на телефоні слідуючу комбінацію цифр та знаків - *#9900#.
2. Після цього на екрані з’явиться системне меню. В ньому вибираєте пункт «Delete dumpstate/logcat».
3. Далі запуститься процес очищення і Ви побачите спливаючий напис «Delete Dump». У ньому натисніть «OK». Увесь вміст журналу помилок буде видалено з внутрішньої пам’яті телефону.

Цікаво: Відомо, чи справді сканер відбитка пальця у телефоні безпечний.

Якщо Ви раніше нічого подібного не робили і ніякими іншими способами не чистили системну папку з помилками, то видалення її даних може зайняти трохи часу. Цей процес ніяк не буде зображено, тому просто необхідно зачекати, доки він закінчиться і на екрані з’явиться повідомлення про це.

Після завершення сеансу, повторно відкрийте пункт меню «Пам'ять» та подивіться на результат. За допомогою цього простого способу користувачам вдавалося звільнити від 400 Мб до навіть 1 Гб внутрішньої пам’яті смартфону. Ми вважаємо, що це досить непогано і спосіб вартий уваги.

Якщо Вам стала у пригоді наша порада і секретний код спрацював на смартфоні, то Ви точно вивільнили великий обсяг пам’яті, застосувавши лише один прийом. Надіємося, що повторно проблема нехватки мегабайтів виникне у Вас як мінімум не скоро.

Також нещодавно було названо налаштування Android, які пришвидшать роботу смартфона.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version