Home Новини сучасних технологій Названо найефективніший спосіб прискорення смартфону Xiaomi

Названо найефективніший спосіб прискорення смартфону Xiaomi

0

Будь-яка річ з часом зношується. Смартфони, на жаль, не є винятком. Після тривалої та активної експлуатації пристрою ви можете зіткнутися з лагами та підвисаннями. Це не означає, що ваш смартфон виходить з ладу, девайс може бути завантажений зайвим системним сміттям або надмірною кількістю програм.

Смартфони китайської фірми Xiaomi мають власну оболонку MIUI, в основі якої всім відомий Android. Компанія регулярно працює над покращенням платформи та випускає оновлення. Сьогодні актуальна версія — MIUI 12, тому саме на її прикладі ми розповімо, як прискорити Xiaomi.

В основу MIUI 12 лягла мобільна платформа Android 10. Вона зручна для користувачів та не витрачає багато ресурсів, тому система працює стабільно. Але навіть її можна завантажити. Якщо смартфон почав зависати, це можна легко виправити оптимізувавши роботу оболонки MIUI. Частину функцій та можливостей операційної системи зберегли, а деякі доопрацювали, змінивши до невпізнання. Багато техноблогерів і оглядачів назвали MIUI 12 революційною, так як в ній сильно оновився інтерфейс, покращилася система безпеки, анімація та багато іншого. Але що робити, якщо ви оновили свій старенький смартфон до останньої версії оболонки і він почав від цього повільніше працювати?

Цікаво: Загальна інформація про всі лінійки смартфонів від бренду Xiaomi.

На смартфонах Сяомі за замовчуванням увімкнено багато функцій, через які пристрій некоректно працює. Марні послуги споживають заряд акумулятора, демонструють нав'язливу рекламу, відправляють діагностичні дані на сервери розробників, гальмують плавне функціонування телефону. Тому рекомендується провести повну оптимізацію MIUI, щоб деактивувати непотрібні опції та покращити роботу девайсу.

Поява MIUI 12 на телефонах Xiaomi, Redmi та Poco дає нам ще більше можливостей налаштування, важливі зміни в системі та безліч налаштувань. Все це приємно, хоча найбільше нас турбує те, що MIUI 12 повинна працювати швидко на нашому мобільному телефоні. Це не завжди виходить, тому ми повинні змінити налаштування для цього.

Проблемою тормозів в Xiaomi є моніторинг, що слідкує за тим, які частіше додатки ми відкриваємо.

Цікаво: Названо новинку, яку компанія Xiaomi планує випустити найближчим часом.

Щоб вимкнути дану функцію потрібно зробити кілька кроків. Все робиться дуже швидко та просто:

  • Зайдіть в Google Play та скачайте додаток Activity Launcher;
  • Після цього відкрийте його. Зверху знайдіть значок “лупи” і натисніть. Потім напишіть “Харчування” і натисніть на “Живлення та продуктивність”.
  • Коли ви увійдете туди, перед вам з’явиться “Адаптивний режим”, який потрібно вимкнути.
  • Гортаємо назад до пошуку і знову натискаємо на “Живлення та продуктивність”. Потім відкриваємо “Battery Manager” і тиснемо на “Використовувати Battery Manager”

Після всіх цих нехитрих маніпуляцій ваш смартфон Xiaomi не тільки стане швидше працювати, але й заряду батареї вистачатиме на більш тривалий час. При цьому грандіозного приросту у продуктивності чи автономності очікувати не варто, особливо якщо у вас флагман чи хоча б одна з останніх бюджетних моделей.

Також нещодавно стало відомо, що Xiaomi представили бюджетну спецверсію популярного смартфона для українців.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version