Home Новини сучасних технологій Google Maps: нова функція Android підвищить точність карт на смартфонах

Google Maps: нова функція Android підвищить точність карт на смартфонах

0
Google Maps: нова функція Android підвищить точність карт на смартфонах

Google Maps незабаром стануть більш точними щодо орієнтації смартфону на місцевості. Gigante das Buscas оголосила про новий API , Fused Orientation Provider (FOP), який на практиці зробить ідентифікацію позиції пристрою більш узгодженою та точною . Цю новину було оголошено в блозі розробників Android цього четверга .

Інколи Карти Google можуть мати труднощі з визначенням напрямку, у якому ви рухаєтеся, що робить використання карти менш ефективним. За словами Google,  це не проблема виключно його власного додатка, оскільки інформація, яку надає GPS, не зовсім точна.

Цікаво: Google Maps: як завантажити карти для доступу в автономному режимі.

FOP API прагне задовольнити вимоги розробників (і, ймовірно, самої Google) щодо  більшої точності визначення напрямку та руху . «Програма карт має показувати правильний напрямок руху, коли користувач прямує до того чи іншого місця в чужому місті», — підкреслює Google.

FOP забезпечує «більш узгоджену високопродуктивну поведінку на різних пристроях», повертаючи інформацію, як-от вказівки, з меншою ймовірністю помилки. Для цього API використовує кілька датчиків, які містяться в пристрої (акселерометр, гіроскоп і магнітометр), щоб виявляти рух і компенсувати помилки від датчиків низької якості.

Крім того, API використовує переваги доступу до апаратного забезпечення смартфону для синхронізації датчиків з різним часом, додавання вимірювань від акселерометра, гіроскопа та магнітометра та компенсації помилок гіроскопа під час руху.

Цікаво: Розповідаємо, як видалити історію в Google Maps.

Доступно для розробників

За словами Google, нова функція буде поширена на всіх смартфонах через сервіси Google Play (сумісні з Android 5 або новіше). Однак, оскільки це API, розробникам картографічних додатків потрібно впровадити його вручну.

Будучи структурною новинкою, а не функцією, готовою для кінцевого користувача, вам не потрібно нічого робити, щоб мати нову функцію на своєму телефоні. Однак вам доведеться почекати, доки у вашому улюбленому додатку не запрацюють покращення.

Цікаво: Chrome: як зберігати, шукати, копіювати та ділитися зображенням під час перегляду.

NO COMMENTS

Exit mobile version