Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, як видалити історію в Google Maps

Розповідаємо, як видалити історію в Google Maps

0

Карти Google – це сервіс карт і супутникових зображень, розроблений компанією Google. За допомогою нього можна перевірити відстань між певними місцями, знайти конкретні установи, перевірити своє переміщення на певну дату та мати доступ до кількох інших функцій.

Вважається найбільш використовуваною цифровою картою в світі, користувачі програмного забезпечення дуже часто запитують, як видалити історію відвідувань в Картах Google. Якщо це ваш випадок, ми підготували повну статтю на цю тему.

Як видалити історію місцезнаходжень з Google Maps?

Функція Карт Google, про яку багато людей не знають, полягає в тому, що вони зазвичай зберігають щоденний маршрут своїх користувачів, зберігаючи інформацію про місця, які ви проїхали в певну дату, а також транспортні засоби, які використовуються для пересування між ними.

Хоча це чудовий спосіб згадати все, що ви робили за останній тиждень, або перевірити ресторани, які ви відвідали під час відпустки, багатьом людям може бути незручно використовувати цей інструмент через проблеми конфіденційності.

Однак деактивувати його дуже просто, необхідно лише виконати кілька кроків:

1. Доступ до хронології

На смартфоні Android або iOS натисніть пальцем на зображення профілю та виберіть «Ваша хронологія». Натисніть на три крапки, розташовані в правому куті екрана, і виберіть «Налаштування та конфіденційність».

2. Видалити історію місцезнаходжень

Якщо ви хочете видалити всю збережену інформацію, натисніть «Видалити всю історію місцезнаходжень» і підтвердьте дію в наступному повідомленні. Якщо ви бажаєте стерти дані лише за певний день або тиждень, виберіть «Видалити період з історії місцезнаходжень» і встановіть дні, коли програма має стерти дані.

3. Вимкніть історію місцезнаходжень

Іншим доступним інструментом, який також може порадувати користувачів, є вимкнення функції зберігання місцезнаходження. Якщо це ваш випадок, натисніть «Історію місцезнаходжень увімкнено» та вимкніть цю функцію.

Як виконати процедуру на комп'ютері?

Для тих, хто отримує доступ до програмного забезпечення через комп’ютер, можна внести ті самі зміни, вибравши три смуги, розташовані у верхньому лівому куті сторінки. Потім виберіть «Ваша хронологія» та натисніть значок шестірні внизу сторінки.

Автоматично ті самі параметри, наведені вище, стануть доступними для користувачів, які повинні виконати ті самі дії.

Цікаво: Дізнатись якість повітря в своїй місцевості тепер можна в Google Maps.

Як видалити історію пошуку Google Maps?

Google Maps зберігає історію пошуку в додатку для легкого доступу до результатів, якщо користувачеві знадобиться виконати пошук знову. Як приклад, такі терміни, як «Ресторани», «Автобусні зупинки», «Аптеки», зберігаються на додаток до закладів, до яких ви також заходили на сторінці, наприклад магазинів і торгових центрів.

Щоб стерти цю інформацію за допомогою програми, виконайте наведені нижче інструкції.

1. Увійдіть у свій профіль

Натисніть зображення профілю свого облікового запису Google і виберіть «Налаштування». Після цього проведіть пальцем угору по сторінці та виберіть «Історія Карт Google».

2. Видаліть свої дані

Відкриється нова сторінка, і щоб виконати видалення, ви повинні натиснути «Видалити» та вибрати, чи потрібно видалити історію дня, місяця або з моменту, коли ви почали використовувати програму. Коли ви зробите вибір, програмне забезпечення видалить дані.

3. Заплануйте автоматичне видалення

Якщо ви бажаєте, ви також можете запрограмувати програму на автоматичне видалення ваших даних з певною періодичністю без необхідності періодичного виконання процедури.

Щоб активувати функцію, натисніть «Автовидалення» та виберіть поле «Автовидалення дій». Виберіть, як часто програмне забезпечення має стирати ваші дані, і натисніть «Далі», щоб зберегти ваші налаштування.

4. Налаштуйте програму так, щоб ваша інформація не зберігалася

Крім того, ще одна можливість для користувачів Google Maps — налаштувати програму так, щоб вона не зберігала вашу інформацію на платформі. Для цього просто натисніть «Керування» у верхній частині сторінки та виберіть «Вимкнути» в полі «Активність в Інтернеті та додатках». Невдовзі дані пошуку не зберігатимуться в історії.

Як виконати процедуру на комп'ютері?

Якщо ви використовуєте Google Maps через ПК, ви можете виконати ті самі налаштування, що й вище, клацнувши три смужки, розташовані в лівому куті сторінки, а потім вибравши «Дії на Google Maps». Потім виконайте ту ж процедуру, що і в мобільній версії.

Цікаво: Розповідаємо, як знайти своє поточне місцезнаходження на Google Maps.

Чи безпечно користуватися Google Maps?

Google Maps можна вважати безпечною платформою для використання, оскільки інформація про місцезнаходження та пошук пов’язана лише з обліковим записом, який користувач використовував для входу.

Таким чином, інструменти видалення даних стають доступними лише для того, щоб люди могли мати більшу автономію щодо того, що вони хочуть або не хочуть зберігати в Інтернеті.

Зараз, коли технології дедалі більше присутні в нашому повсякденному житті, дискусії про конфіденційність і онлайн-безпеку обговорюються все частіше, викликаючи різні думки споживачів і експертів.

Цікаво: Як знайти дивні місця на Google Maps? 6 порад можуть допомогти.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version