Home Новини сучасних технологій Google поділилися подробицями функції пошуку музики за наспівуванням

Google поділилися подробицями функції пошуку музики за наспівуванням

0

Сьогодні Google поділилися подробицями функції пошуку музики за наспівуванням. Шикарне нововведення Google розпізнає понад півмільйона пісень і це не межа. Функція Hum To Search дозволяє знайти потрібну пісню, навіть просвистівши мотив.

Google поділилися подробицями функції пошуку музики за наспівуванням

Компанія Google ще в жовтні представила шикарне оновлення голосового помічника Google Assistant (Google Асистент), що дозволяє знаходити музичні композиції, навіть якщо користувач не пам’ятає нічого крім застряглого в голові нав’язливого мотивчика.

Тепер Google поділилися подробицями про функції. Як зазначає компанія, зараз можливо розпізнати більше 500 000 пісень з «високим ступенем точності».

Hum to Search створена на основі функції Now Playing смартфонів Pixel, запущеної в 2017 році, яка могла розпізнавати пісні в оточенні без необхідності підключення до інтернету. Потім на зміну Now Playing прийшла Sound Search з серверної частиною, яка працювала швидше. Головним подальшим розвитком технології став перехід від розпізнавання більш-менш якісного запису пісні до розпізнавання мелодії, яку користувач може наспівати або просвістеть.

Зараз в базу розпізнаються з високою точністю мелодій входить понад мільйон композицій, для порівняння, в розпорядженні Sound Search було 100 мільйонів треків. Google не збирається зупинятися на досягнутому і розширювати базу.

Читайте також: Google Assistant отримає автомобільний режим.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version