Home Новини сучасних технологій Голографічний відеозв’язок вже скоро з’явиться

Голографічний відеозв’язок вже скоро з’явиться

0
Голографическая видеосвязь уже скоро появится

Напевно всі ми бачили в фантастичних фільмах, коли під час спілкування на відстані, абоненти бачили один одного у вигляді об’ємного голографічного зображення. Так ось, вже зовсім скоро ця функція буде доступна нам в реальності. Зробити такі висновки дозволяє інформація про створення альянсу декількома провідними європейськими операторами мобільного зв’язку та компанією Matsuko, яка займається технологією голографічного зв’язку для подальшого створення цієї послуги.

Цікаво: Названо 6 найпоширеніших міфів про мобільний зв’язок, в які досі вірять українці

Ця технологія була продемонстрована ще в 2021 році компанією Cisco. Вона створила її для проведення голографічних відеоконференцій. Потрібно було надіти спеціальні окуляри та за допомогою них можна було побачити голографічну картинку в повітрі. Саме таку ж технологію планує використати компанія Мatsuko та мобільні оператори.

Виходячи з вище поданої інформації можна зробити висновок, що чистою голограмою ця технологія не являється, а лише транслює зображення на скло спеціальних окулярів. Аналогічну технологію вже давно використовують виробники автомобілів, в яких вся інформація, така як швидкість руху, навігаційні карти та інша з панелі приборів автомобіля дублюється за допомогою проекції на лобовому склі.

Отже, звичайне двовимірне зображення з камери буде перетворено на тривимірне та спроектовано на спеціальні VR окуляри, які будуть виглядати як звичайні. Новий 5G зв'язок забезпечить високу швидкість та якість картинки. Цю послугу зможуть використовувати як звичайні абоненти, так і бізнес-абоненти для проведення конференцій. Також можна буде робити різні презентації та 3D моделі. За прогнозами розробників вартість таких дзвінків не буде перевищувати вартість звичайних.

Цікаво: Відомо, чому в Україні постійно дорожчає мобільний зв’язок

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version