Home Новини сучасних технологій Чи варто боятися стеження через камеру ноутбука?

Чи варто боятися стеження через камеру ноутбука?

0
Обережно! За вами слідкують!

Тема можливості стеження за вами через камеру вашого ноутбука є досить популярна та одна з найбільш обговорюваних. Багато користувачів відразу після покупки ноутбука заклеюють в ньому веб-камеру. На питання для чого це потрібно, вони відповідають: «Щоб ніхто не підключився до камери і не мав можливості стежити за мною». Причому серед цих людей є досить такі компетентні в комп’ютерних технологіях. Та й що вже казати про рядових користувачів, якщо кілька років тому Едвард Сноуден розповідав, що сам заклеїв свою камеру і радив це зробити всім. А на фото робочого місця Марка Цукерберга, яке він виклав в мережі, також було видно заклеєні камеру та мікрофон. Звичайно, можна перестрахуватись та заклеїти камеру та мікрофон, чи, наприклад, взагалі його відключити фізично. Якщо у випадку з Едвардом Сноуденом чи Марком Цукербергом ці дії все ж таки мають сенс, враховуючи важливість їхніх персон, то для звичайних користувачів доцільність таких дій викликає деякі сумніви. В кінці кінців ця фобія може дійти до того, що ви почнете заклеювати камери в телефонах чи планшетах, через які теж можна вести спостереження за вами.

Цікаво: Новий ноутбук ASUS повністю екранний і без клавіатури

Але все ж таки відмітимо, що всі ці побоювання виникли не на пустому місці. На YouTube можна знайти різні ролики, де хакери показують як підключаються до різних користувачів з різних країн та навіть проводять трансляції, де показують декого з цих людей, які ні про що не здогадуються. Але все це можливо лише при наявності певних вірусів у вашому пристрої, тому для того, щоб застерегти себе від вищезгаданої ситуації встановіть надійний антивірус та регулярно оновлюйте його. Та й стежити за вами просто так нікому не цікаво, в першу чергу це робиться для отримання якоїсь матеріальної вигоди.

До речі, зараз у продажі є навіть різні спеціальні шторки та плівки для камер і мікрофонів на ноутбук, а деякі виробники відразу встановлюють ці шторки на свою продукцію.
Наостанок нагадаємо також про уважне ставлення при виборі сайтів на які ви хочете зайти. Підозрілі сайти краще взагалі не відвідувати, а ще приділяти окрему увагу різним безкоштовним та начебто корисним програмам в інтернеті.

Цікаво: Хороший ноутбук. Який він?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version