Реклама

Як дістати вбудований акумулятор з телефона

Останні Новини

Зараз майже всі сучасні виробники випускають свої смартфони з вбудованими акумуляторами. Причиною таких рішень є ряд переваг. Наприклад, вбудований акумулятор дозволяє ефективніше використовувати внутрішній об’єм, через що смартфони стають більш ергономічні, мають тонкий корпус, малу вагу та більший екран. Такі смартфони мають кращу герметичність та надійніше захищені від вологи та пилу. Багато з них відповідає стандартам пило- та вологозахисту (ІР67 або ІР68). Також така концепція дозволяє використовувати в телефоні більш високоякісні матеріали, такі як скло, кераміку, спеціально оброблений метал, що робить смартфон міцнішим. Також дана конструкція унеможливлює доступ до внутрішніх деталей користувачем, знижуючи ризики їх пошкодження, також зйомна задня кришка з часом розбовтувалася, що призводило до клацань та скрипів.

Цікаво: Функції Android, які збережуть заряд акумулятора

Але є й певні недоліки цієї конструкції. Найголовніші це відсутність можливості самостійно замінити акумулятор без спеціального інструменту, відносно дорогий ремонт, складнощі при перезавантаженні пристрою при програмному збої, відсутність прямого заряду батареї та неможливість замінити батарею на Power Bank.

Так чи можливо витягти з такого смартфона батарею? Така потреба іноді виникає внаслідок зношення батареї чи, наприклад, для перезавантаження пристрою. Звичайно, що для цього безпечніше звернутися в сервісний центр, але для тих в кого немає бажання або можливості це робити розкажемо, як це можна зробити безпечно самому.

При тому, що майже всі виробники під'єднують батарею до плати за допомогою шлейфу, а самі акумулятори закріплюють за допомогою двостороннього скотчу, розташування батареї в різних моделях телефонів може відрізнятись. Тому, перед початком розбору телефона, варто знайти в інтернеті відповідну інструкцію для свого телефона. Сам процес заміни АКБ не надто складний, але вимагає терпінням та акуратності. Отже, перед початком роботи бажано підготувати необхідні інструменти, такі як викрутка; присоска, щоб зняти панель; любий тонкий предмет, за допомогою якого можна акуратно підчепити і зняти задню кришку, не подряпавши її та пінцет. Далі поетапно опишемо спосіб, який підійде для більшості мобільних телефонів з вбудованою батарею.

Цікаво: Що таке графеновий акумулятор і як він змінить технологію?

Для початку потрібно витягнути всі сім-картки та картки пам'яті разом з слотами. Потім нагріти задню кришку феном для розм'якшення клею, після чого акуратно підчепити і зняти кришку за допомогою підготовленого інструменту та присоски. Для телефонів з заднім розташуванням сканеру відбитків пальців потрібно пам'ятати про шлейф. В деяких моделях під задньою кришкою може бути ще додаткова панель для захисту батареї. За допомогою викрутки викручуємо болти та знімаємо панель. Далі потрібно від'єднати шлейфи та двосторонній скотч, після чого батарею можна діставати. Після встановлення нової АКБ потрібно підключити шлейфи та увімкнути смартфон, щоб переконатися, що він працює. Потім зафіксувати батарею за допомогою скотчу та збирати смартфон в зворотньому порядку. Закріплюючи задню панель необхідно контролювати зусилля, щоб не порушити геометрію корпусу.

Зауважимо, що якщо ви не впевнені в своїх силах, чи не знайшли в інтернеті опис цього процесу для вашої моделі, краще занести телефон в сервісний центр.

Цікаво: Відомо, чи справді швидка зарядка вашого смартфона погано впливає на акумулятор

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы 3 лучшие дешевые смартфоны с AMOLED экранами

Стаття доступна українською...Сейчас на рынке смартфонов представлено большое количество смартфонов с IPS, OLED и AMOLED экранами. Сейчас не будем...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -