Реклама

Функції Android, які збережуть заряд акумулятора

Останні Новини

Смартфони зараз дуже влились в наше життя і люди на них роблять практично все. Для того, щоб не було неочікуваних ситуацій, потрібно щоб батарея на телефоні добре тримала заряд акумулятора. Нові моделі здатні це робити на протязі декількох днів, але це залежить від ємності батареї. Якщо ж ви помітили, що ваш пристрій почав швидко втрачати заряд, але ви впевнені, що з акумулятором все гаразд, то можливо вам стануть у нагоді наступні наші поради щодо увімкнення або вимкнення деяких функцій.

Яскравість екрану
Вже точно ні для кого не секрет, що від яскравості екрану залежить час автономної роботи. Якщо вам потрібно якнайдовше не заряджати телефон, то варто увімкнути автоматичне регулювання яскравості. Так смартфон зможе робити освітлення яскравим коли на вулиці сонячно і збавляти цю яскравість в приміщенні. Окрім цього варто забрати із заставок на шпалерах на телефоні анімації та фото, які змінюються після кожного розблокування. Всі ці речі непомітно розряджають пристрій.

Цікаво: Настав час відмовитися від старого телефону Android. Розповідаємо чому

Сповіщення
Самі по собі сповіщення не приносять шкоди заряду акумулятора, хіба якщо від них постійно засвічується екран. А от звуки, які при цьому надходять від телефона, або ж вібрація, здатні зменшити заряд на кілька відсотків. Якщо ж вам важливо проходити з увімкненим телефоном якнайдовше, то краще вимкніть звукові сповіщення. Ви і так нічого не пропустите, бо усі оновлення та повідомлення буде видно на екрані, а звук можна буде повернути як буде час зарядити телефон.

Енергозберігаючий режим
На кожному смартфоні існує такий режим і не потрібно боятись його вмикати. При активному режимі енергозбереження, ви зможете використовувати телефон так само як і раніше. Ніякі функції не будуть обмежені. А от сам смартфон вже буде регулювати на що йому витрачати енергію, а на що ні. От наприклад, програми в такому режимі не будуть оновлюватись автоматично, а процесор буде забирати менше ресурсу, екран також буде більш тьмяний. Якщо ви забуваєте про таку функцію, можна щоб вона вмикалась автоматично при заряді, наприклад, нижчому за 20%.

Автоматичний пошук мережі
Можливо, не усі знають, але смартфони автоматично постійно шукають доступні для підключення мережі Wi-Fi, а інколи і Bluetooth. Це дуже сильно розряджає сам телефон, бо він постійно активний. Якщо вам не потрібне таке підключення, то краще відключіть його в налаштуваннях. Ви відразу помітите, що заряд тримається значно довше.

Місце розташування
Зазвичай смартфони мають функцію автоматичного пошуку розташування людини, і ця функція постійно увімкнена. По-перше, це може зашкодити самій людині, адже розташування використовують різні додатки. По-друге, це також садить заряд акумулятора. Тому краще не потрібно постійно визначати ваше місцезнаходження. Користі це не принесе. Тим більше цю функцію можна і увімкнути, і вимкнути в будь-який момент.

Варто знати: Ваш Android-смартфон може шпигувати за вами — ось як розпізнати і взяти його під контроль

Отож, як бачите на смартфонах є дуже багато функцій, які або допомагають зберегти заряд акумулятора, або ж навпаки його забирають. Тому треба уважно ознайомитись із кожною та виконати перелік дій. Ви помітите, що смартфон став дійсно довше працювати автономно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкрита ключова інформація про дисплей та камери Xiaomi Mi 11 Pro

Очікується, що Xiaomi анонсує флагманські телефони Mi 11 і Mi 11 Pro в І кварталі наступного року. Сьогодні була розкрита ключова інформація...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -