Home Новини сучасних технологій Як використовувати контролер Xbox на ПК

Як використовувати контролер Xbox на ПК

0

Якщо у вас є контролер Xbox і ви хочете використовувати його для ігор на ПК, можливо, вам захочеться дізнатися, як підключити його до комп’ютера.

Незалежно від того, чи це контролер Xbox One або Xbox Series X /S, ця коротка стаття допоможе вам підключити контролер Xbox до ПК з Windows через USB або Bluetooth.

Коротка версія

  • Використовуйте кабель USB для дротового підключення
  • Якщо на вашому комп’ютері є Bluetooth, ви можете підключитися бездротовим способом
  • Утримуйте кнопку синхронізації на контролері Xbox, щоб увійти в режим створення пари
  • Щоб створити пару з контролером, додайте пристрій через меню Bluetooth комп’ютера

Цікаво: Microsoft розпочала публічне тестування свого нового браузера на консолях Xbox.

Крок 1. Як підключити контролер Xbox до ПК через USB

Враховуючи, що Windows і Xbox є платформами Microsoft, не дивно, що підключити контролер Xbox до ПК надзвичайно просто. Якщо припустити, що ваш комп’ютер має порти USB-A, все, що вам потрібно зробити, це використовувати відповідний кабель залежно від контролера Xbox, який ви використовуєте.

Якщо ви використовуєте контролер Xbox One, вам знадобиться кабель Micro-USB-USB-A. Якщо ви використовуєте контролер серії Xbox, вам знадобиться кабель USB-C до USB-A, оскільки порт у верхній частині контролера відрізняється. Якщо у вас є порти USB-C на вашому ПК, ви також можете використовувати кабель USB-C до USB-C для контролера серії Xbox.

Крок 2. Контролер Xbox підключений через Bluetooth

Якщо ви хочете підключити контролер Xbox до ПК без використання кабелю USB, вам доведеться синхронізувати його з комп’ютером за допомогою Bluetooth. Перш за все, вам потрібно перевірити, чи ваш ПК сумісний з Bluetooth, оскільки не всі ПК мають Bluetooth як стандарт.

Якщо у вас є ПК з підтримкою Bluetooth, все, що вам потрібно зробити, це натиснути кнопку Windows на комп’ютері, ввести Bluetooth, потім натиснути «Додати Bluetooth або інший пристрій», а потім «Bluetooth» у спливаючому вікні, що з’явиться.

Тепер візьміть контролер Xbox, утримуйте кнопку Xbox, щоб увімкнути його, а потім утримуйте круглу кнопку на верхній частині периферійного пристрою, який знаходиться біля порту USB. Це переведе контролер Xbox у режим сполучення, що позначається миготливою кнопкою Xbox. Зробивши це, перевірте список пристроїв на своєму ПК, і ви побачите, що з’явиться «Безпроводовий контролер Xbox». Натисніть на нього, щоб підключити пристрій, і ви зможете використовувати свій контролер Xbox зі своїм ПК.

Цікаво: Playstation 5 проти Xbox Series X: Яка приставка краща?

Поширені запитання

Що робити, якщо на моєму комп’ютері немає Bluetooth?

Якщо у вас немає Bluetooth, ви не зможете підключити контролер Xbox по бездротовому зв’язку, хоча ви можете підібрати недорогий USB-адаптер Bluetooth і підключити його до комп’ютера, щоб використовувати зовнішні функції Bluetooth.

Чи буде контролер Xbox працювати з усіма іграми на ПК?

Xbox — це платформа Microsoft, подібна до Windows, тому підключення контролера Xbox до ПК з Windows здебільшого буде підключатися і працювати, особливо якщо ви граєте в ігри Xbox. Однак деякі ігри можуть взагалі не працювати з контролерами або мати будь-яку сумісність з контролером Xbox, тому варто провести дослідження, перш ніж намагатися підключити його.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version