Home Новини сучасних технологій Як заблокувати комп’ютер, коли ви відлучаєтесь від робочого місця?

Як заблокувати комп’ютер, коли ви відлучаєтесь від робочого місця?

0

В кожного на комп’ютері є безліч важливої інформації. Якщо це домашній ПК, то там особисті дані, якщо ж робочий – то різні секретні документи чи щось інше. В будь-якому випадку на пристроях зберігається багато такого, що не варто показувати іншим. Саме тому сьогодні ми хочемо розповісти, як блокувати комп’ютер, якщо вам потрібно від нього відійти на деякий час. Ці правила більше підійдуть для офісних працівників, адже на роботі більший шанс, що хтось залізе до вашого комп’ютера і подивиться щось. Щоб виконати наступну інструкцію не потрібно особливих знать, лише щоб на ПК був Bluetooth, але це не проблема на сучасних моделях.

Для того, щоб заблокувати комп'ютер, потрібно перш за все підключити до нього якийсь інший пристрій по Bluetooth. Це може бути смартфон, смарт-годинник або ж навіть навушники. Немає значення що, аби цей предмет потім пішов з вами від робочого місця. Далі переходимо до дій на самому комп'ютері. Натискаєте правою кнопкою мишки на Пуск та відкриваєте Параметри. Далі заходите в розділ Облікові записи та відкриваєте розділ Параметри входу. Наступним кроком буде відкриття пункту "Динамічне блокування". І саме тут потрібно поставити позначку біля пункту "Дозволити Windows автоматично блокувати пристрій коли вас немає". Все, ви все увімкнули.

Цікаво: Який антивірус найкраще обрати для комп’ютера

Як ж працює ця система? Зазвичай, пристрої підключені по Bluetooth тягнуть приблизно до 15 метрів, далі відключаються. Так от, коли ви будете відходити від робочого місця і брати із собою підключений пристрій (смартфон, годинник, навушники), то ПК буде блокуватись в той момент, коли ви будете далеко відходити і Bluetooth просто не буде ловити. Дуже зручна функція, адже до того часу поки ви покинете офіс, ваш комп'ютер буде вже заблокований і ніхто не отримає до нього доступ.

Отож, не завжди потрібно вигадувати різні паролі та виходити чи вимикати ПК перед тим як кудись йдете. Варто одного разу підключити щось по Bluetooth та не боятись, що ваша інформація буде доступна чужим.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version