Home Новини сучасних технологій Відповідаємо на найпоширеніші питання про заряджання смартфона

Відповідаємо на найпоширеніші питання про заряджання смартфона

0
Відповідаємо на найпоширеніші питання про заряджання смартфона

Здавалося б така проста дія – зарядити смартфон, а викликає дуже багато питань зі сторони користувачів. Кожен хоче, щоб телефон працював довго та без поломок, а батарея була як нова та тримала заряд. Саме тому, серед людей стільки й є запитань про те, як правильно заряджати, що можна робити, а що ні, та як пришвидшити процес. Сьогодні хочемо трохи розповісти та відповісти на найголовніші питання щодо заряджання смартфонів.

Розпочнемо із питання чи можна користуватись телефоном, коли той підключений до розетки. Заборони на використання смартфона під час заряджання немає, виробники і просто знавці в техніці не можуть абсолютно точно сказати щось про шкоду таких дій. Але варто пам'ятати, якщо ви одночасно заряджаєте телефон і користуєтесь ним, то заряджатись він буде дуже довго, при цьому пристрій може дуже нагріватись, а це шкодить акумулятору та іншим деталям. Також, при використанні є велика загроза пошкодити кабель та роз'єм. Ви можете випадково щось перегнути і доведеться ремонтувати.

Цікаво: Декілька порад, як покращити мережу на смартфоні

Наступне питання - як швидко зарядити смартфон? Найкращою порадою буде вимкнення повністю пристрою. Якщо ви просто поклали телефон на зарядку і не користуєтесь ним, на фоні все одно працюють програми, інтернет чи інші функції. Після вимкнення відключається все, що є на телефоні і це дозволяє батареї швидко відновити свій заряд. Якщо у вас нова модель смартфона, то швидше за все, вона підтримує швидку зарядку. Це ще один спосіб за короткий термін повністю відновити заряд.

Чи можна залишати смартфон заряджатись вночі? Відповідь однозначна - так. Зараз виробники створюють свою техніку так, щоб їй мало що шкодило. Пристрої здатні тепер самі відключатись від живлення, коли батарея заряджена на 100%. Коли телефон знову трохи розрядиться, то підключається знову. А є й така функція, яка контролює заряд в залежностій від потреб людини. Що це означає? Ви поставили телефон на зарядку та лягли спати. Пристрій заряджається, потім зупиняється і відновлює процес зарядки лише під ранок, бо знає, що скоро встане власник і почне ним користуватись. Геніальна ідея, адже так батарея використовує менше циклів, а значить довше буде в відмінному стані.

Чи є правила як відключити смартфон від зарядки? Абсолютно ніяких правил чи порад не існує. Вмикати та вимикати телефон від зарядного пристрою можна будь-яким шляхом. Це ніяк не шкодить ані пристрою, ані самій зарядці. Можна вимкнути спочатку блок, а можна спочатку кабель від телефону.

Як запобігти нагріванню смартфона під час зарядки? Те, що смартфон стає гарячим під час заряджання, це нормально. Такі температури не несуть загрози для пристрою. Смартфон сам контролює рівень нагрівання і в разі чого автоматично відключиться від живлення. Якщо вам здається, що пристрій все таки занадто нагрівся, то можна спробувати заряджати без чохла, а також прибрати смартфон із теплої поверхні чи прямого сонячного проміння. При зарядці використовуйте лише оригінальні кабелі та блоки. Дешеві підробки можуть зіпсувати телефон.

Варто знати: Знаходимо приховану камеру в приміщенні за допомогою смартфону. Декілька способів

Як бачите, в більшості випадків пристрій сам контролює процес заряджання. Мало що може зробити користувач щоб зіпсувати чи навпаки покращити роботу акумулятора. Тому не переймайтесь різними питаннями, дотримуйтесь елементарних правил безпеки і тоді ви не будете мати жодних проблем.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version