Home Новини сучасних технологій Знаходимо приховану камеру в приміщенні за допомогою смартфону. Декілька способів

Знаходимо приховану камеру в приміщенні за допомогою смартфону. Декілька способів

0

Чи боялися ви хоча б раз в житті, що за вами може спостерігати прихована камера? Можливо хвилювались за таке, коли проводили ніч в готелі чи інших подібних місцях? Напевно, така думка виникала хоча б раз у кожного.

Сьогодні розповімо декілька цікавих способів, як за допомогою звичайного телефону можна знайти приховану камеру в приміщенні. Дані варіанти розраховані на простіші ситуації, де камери не дуже сильно заховані та не захищені від виявлення. Якщо ж камера була поставлена з метою дійсно зняти щось серйозне, то навряд чи її буде так просто знайти, ще й за допомогою смартфона. Та все ж спробувати можна буде.

Цікаво: Все про прослушку вашого смартфона. Як виявити та захистити себе

Перший спосіб передбачає використання фронтальної камери. Відразу повідомимо, це не дуже надійний варіант, так як все залежить від великої кількості факторів: самої камери на телефоні, прихованої камери, індикаторів і т.д. Суть полягає в тому, щоб за допомогою фронталки виявити інфрачервоні промені від камери у темряві. Насправді це зробити не так і легко. От спробуйте таке зробити із пультом від телевізора, навряд чи щось буде видно.

Другий спосіб - ліхтарик. Для цього потрібна буде повна темнота в приміщенні. Працює це так, що ліхтарик світить в різні боки в кімнаті, а камера повинна заблищати від попадання світла. Це вже більш дієвий варіант, але знову ж таки лише в тому випадку, якщо камера не дуже надійно захована. Бо якщо вона дійсно зроблена так, щоб ніхто не бачив, то нічого ви не знайдете за допомогою ліхтарика.
Наступний варіант знову ж таки не дуже дієвий. Можна увімкнути пошук доступних пристроїв по Wi-Fi. Може показати приховану камеру, а може і ні. Є багато історій, коли цей спосіб не давав жодного результату, тому дивіться самі.

Ну і останній варіант - програми для виявлення. Так, в магазинах додатків можна знайти що завгодно, навіть програми для виявлення камер. Чи такі вони ефективні як кажуть, чи просто створені для зацікавлення користувачів, вирішуйте самі. Додатків таких море в Play Market. Після скачування заходите в програму і починаєте ходити по приміщенні в пошуках камери. Будьте готові до великої кількості реклами і знайте, що такі додатки часто містять віруси. Є вірогідність, що програма дійсно виявить камеру, але чи спрацює це на добре замасковані пристрої? Не відомо, потрібно перевірити.

Варто знати: Смартфон і літні люди. Поради, які допоможуть швидше опанувати новий гаджет

Як бачите, усі способи не є дуже дієвими і швидше за все не дуже допоможуть. Є приховані камери, які дуже якісно замасковані і робиться це в тому випадку, коли потрібно зняти щось секретне та важливе. В такому випадку вам точно не вдасться виявити нічого.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version