Home Новини сучасних технологій Відомо, як швидко відшукати загублений Android-смартфон

Відомо, як швидко відшукати загублений Android-смартфон

0

Дуже не люблю ситуацію, коли не можу знайти в квартирі свій телефон. Він тоді, як правило, конче треба. Навіть уявляти не хочу, якби я його загубив. Там же така кількість потрібної інформації. Без смартфона сьогодні як без рук. Чи можна знайти телефон, якщо Ви його загубили на вулиці, та як швидко розшукати пристрій у великій квартирі чи будинку? Про це піде мова далі.

Пошук смартфону на обмеженій та відомій території

Перше, що спадає усім на думку, якщо десь заділи телефон в квартирі, - подзвонити на нього з іншого телефону. Так, це найпростіше. Якщо пристрій заряджений, то Ви почуєте голосовий сигнал, або вібрацію, в залежності від налаштувань. Якщо ж смартфон розрядився, то знайти його прийдеться, обійшовши всі можливі місця в приміщенні, або переклавши усі речі, інакше ніяк.

Цікаво: Розповідаємо, як очистити “кошик зі сміттям” на Android.

А от що робити, коли пристрій заряджений, але Ви перед тим вимкнули повністю звук. Здається, що тут так само прийдеться перетворюватися на пошуковця. Але ні, існує спосіб, про який мало хто знає. Для цього заходимо у свій обліковий запис Google на коп’ютері, чи ноутбуку. Такий самий є і на Вашому смартфоні. Знаходимо сторінку https://www.google.com/android/find. На ній тиснемо кнопку «Подзвонити». Ваш загублений смартфон відреагує на команду дуже гучним сигналом, при чому гудіти він буде довго – не почути його і не знайти буде важко навіть в будинку. Щоб скористатися цим способом, необхідно обов’язково мати увімкнений інтернет на телефоні.

Загубили смартфон на вулиці

В цьому випадку сервіс Google також прийде на допомогу. Але, якщо виконані певні умови. Ну, по-перше, загублений смартфон має бути увімкнений та під’єднаний до інтернету. По-друге, також має бути увімкнена опція «Геолокація». І, по-третє, ще потрібно мати увімкнену опцію «Знайти пристрій». Тобто, Ви мали заздалегідь потурбуватися за смартфон і увімкнути потрібні налаштування.

Припустимо, що все так і сталося. Тоді, Ви заходите в обліковий запис Google, наприклад, на ПК і натискаєте на оновлення. Google починає процес пошуку. Для цього він зв’язується з смартфоном на отримання координат. При виконаних вище умовах, це станеться дуже швидко. Ви отримаєте відповідь на запит у вигляді точки на карті Google – поточне місце знаходження загубленого пристрою.

Ще однією гарною опцією облікового запису Google є налаштування, яке відслідковує та запам’ятовує переміщення пристрою. Це дуже зручний сервіс. Адже, він дає можливість побачити, чи загублений смартфон досі лежить у траві по Вашому маршруту, чи його уже хтось підняв і він прямує з новим власником. Завдяки сервісу, можна побачити прокладений маршрут на карті в певному часовому проміжку. Щоб перевірити, чи у Вас в обліковому записі увімкнена ця опція, перейдіть за посиланням https://myactivity.google.com/activitycontrols?settings=location. При необхідності, цим методом можна відслідковувати переміщення Вашої дитини.

Цікаво: Сповіщення на Android все ще кращі, ніж на iPhone.

Ще одним помічником в пошуку загубленого пристрою є антивірусні програми. Працюють вони за тим же принципом, як і обліковий запис Google.

При пошуку загубленого гаджету, треба зважати на те, хто знайшов Ваш пристрій. Якщо людина не має наміру його віддавати, то вона швидко вимкне все, що пов’язує смартфон з Вами - і інтернет, і геолокацію, і викине SIM-картку. В такому випадку самостійно відшукати пристрій Вам не вдасться. Необхідно буде звернутися до правоохоронних органів. Вони зроблять запит до Вашого мобільного оператора, а ті, в свою чергу, відстежать смартфон по номеру IMEI у відповідній базі. Цей спосіб технічно відрізняється від інших, тому відсутність SIM-картки на заваді не стане.

Надіємося, що наша стаття була для Вас інформативною. Краще, не губіть Ваш смартфон.

Цікаво: Розповідаємо, як використовувати «Режим блокування» на Android.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version