Home Новини сучасних технологій Як захистити свій смартфон, якщо ви боїтеся його втратити

Як захистити свій смартфон, якщо ви боїтеся його втратити

0

Зараз майже всі активно використовують смартфони, оскільки це надзвичайно практичний пристрій та ще й багатофункціональний. Саме через те, що він багато функціональний, в ньому знаходиться надзвичайно велика кількість конфіденційної інформації. Зазвичай, через це, смартфони стають найпопулярнішими пристроями для крадіїв, оскільки можна продати як сам смартфон, так і конфіденційну інформацію, яку він зберігає. Сьогодні ж ITechNews розповість, як захистити свій смартфон, якщо ви боїтеся його втратити.

Увімкніть функцію відстеження пристрою

Всі сучасні смартфони (Android та iOS) обладнані вбудованою функцією, за допомогою якої можна відстежувати смартфон. Для прикладу, на Android- смартфонах ця функція називається “Знайти пристрій” і ввімкнути її можна через розділ в меню «Безпека та місце розташування». На пристроях iOS ця функція називається “Знайти iPhone”, яку можна ввімкнути в Налаштуваннях.

Коли ця функція активована, ви можете відслідковувати свій смартфон (з будь-якого пристрою, на якому ви ввійшли в свій обліковий запис) за місцем розташування.

Захистіть свій екран блокування

Тепер стосовно конфіденційності. У випадку, якщо ви втратили смартфон або його викрали, ваша конфіденційна інформація знаходиться в небезпеці. Якщо ваш смартфон не захищений, то вважайте, що ваші особисті переписки в соціальних мережах та месенджерах, особисті фотографії та відео і все, що присутнє на смартфоні може поширитися в інтернеті.

Щоб максимально ускладнити доступ до всього перерахованого вище, встановіть пароль на смартфон, на месенджери і тому подібне. Чим більше захисту, тим менша ймовірність, що ваш смартфон зможуть використовувати.

Зробіть резервні копії даних

Робити резервні копії всього вмісту рекомендується не тільки для захисту смартфона від втрати і викрадення, але й від звичайного виведення з ладу. Таким чином ви збережете всю свою інформацію і зможете перенести її на інший смартфон.

Інші захисні заходи

У випадку, якщо ви втратили свій смартфон і на ньому присутній захист, людина яка його знайде і захоче повернути його власнику, не буде мати змоги зв’язатися з вами. Щоб перестрахувати себе на такий випадок, рекомендуємо встановити на заставку смартфона ваш номер мобільного телефону (запасного) або ж між смартфоном і чохлом залишити кусочок паперу із номером телефону. Так у вас з’явиться шанс, що ваш смартфон повернуть.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version