Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як шахраї від імені ПриватБанк дізнаються телефон, ім’я та по...

Українцям розповіли, як шахраї від імені ПриватБанк дізнаються телефон, ім’я та по батькові людей

0

Нещодавно до нас телефонував шахрай, який представився співробітником ПриватБанку ( що й не дивно, один з найпопулярніших банків України) і знав він про нас досить багато такої інформації, якою дійсно володіє банк. Під час розмови, шахрай правильно назвав моє ім’я , прізвище та по батькові і навіть повідомив точну дату народження і місце народження. Спочатку, це дійсно викликало рівень довіри і я на хвильку повірив, що дійсно співробітник банку. Так ось, спробуємо розібратися, звідки шахраї дізнаються всі наші дані.

Зливають базу даних

Так, це найперший спосіб отримання конфіденційної інформації. Скажемо так, зараз в інтернеті можна отримати велику кількість конфіденційної інформації — питання тільки в грошах. Досить часто буває, що самі співробітники банку зливають базу даних користувачів за певну суму.
Якщо є товар, то є і покупець, який готовий заплатити за цю інформацію. Найбільше після таких продзвонів “співробітників банку” страждають саме пенсіонери.

Соціальні мережі

Facebook та інші соцмережі , де ми залишаємо свою персональну інформацію, стають хорошою базою даних для шахраїв і вони вміло витягають з них всю необхідну інформацію.

При заповненні профіля в Faсebook, ми повідомляємо свою дату народження, місце проживання,вподобання та багато іншого, чого вже достатньо для шахраїв, щоб збити нас з пантелику.

Сайти оголошень

Цим способом шахраї також дізнаються багато інформації про потенційних жертв. Для прикладу, ви продавали щось на OLX, або шукали роботу і залишали своє резюме і все, багато інформації вже у вільному доступі. Також може бути випадок, що шахрай зателефонує вам та запропонує роботу, але попередньо ви пройдете “співбесіду” по телефоні, де розповісте багато особистого.

Месенджери

За допомогою вашого номера, в месенджері можуть дізнатися ваше ім’я та прізвище, чого вже достатньо для деяких махінацій.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version