Реклама

Яку мишу до комп’ютера краще купити: безпровідну чи звичайну?

Останні Новини

Якщо людина вирішила купити мишу до комп’ютера і вона не потрібна для особливих задач, то зазвичай вибір зупиняється на самій дешевій моделі. Раніше коли бездротові миші тільки почали випускатись, вони були дорогими, зараз їх собі може дозволити кожен, але не дивлячись на це, є люди які продовжують користуватись стандартними мишками із кабелем. Чи є в цьому якісь переваги/недоліки сьогодні і розберемось, а в кінці вияснимо, яку ж все таки краще придбати мишу.

Розпочнемо із перерахування недоліків кожної із мишок. Якщо говорити про звичайну мишу, то єдиним її мінусом є провід (хоча дехто на нього і уваги не звертає). Сам кабель займає місце при транспортуванні, він не вічний і може в будь-який момент вийти із ладу, а тоді доведеться або йти в ремонт, або купувати нову мишку. Якщо ви працюєте в приміщенні або за столом де мало місця, то дротова мишка буде трохи більше займати простору, це може бути не зручно. Ну і якщо ви користуєтесь ноутбуком або комп'ютером, де мало портів USB, то треба пам'ятати, що мишка займе ще один. Хоча цю проблему вже давно навчились вирішувати іншими способами. На цьому впринципі всі недоліки закінчуються.

Цікаво: На ринку з’явилась розумна миша iFLYTEK M210 із голосовим введенням

Яка ж там справа із недоліками бездротової миші? Така мишка може легко побитись, адже вона ні до чого не прикліплена і в будь-який момент може впасти зі столу. Дротова просто повисне і з нею нічого не станеться. Є велика проблема із мишками, які працюють не через Bluetooth. Якщо дві однакові моделі будуть працювати близько, то можуть плутатись сигнали і жоден із користувачів не зможе нею управляти. Але така проблема характерна для дешевих моделей. Ну і останній нюанс це живлення. Якщо купити мишку, яка працює від батарейок, то їх треба буде замінювати дуже часто (десь раз в місяць), а якщо у вас не буде запасних то в будь-який момент можна залишитись без миші.

До речі, у живленні бездротових мишок взагалі є нюанси. Якщо ви берете модель не на батарейках, а на зарядці, то треба буде все одно з собою кругом носити шнур для зарядки. Є ще миші із док-станцією, яка заряджає, але тоді і її треба буде брати із собою. До речі, всі мишки, які не на батарейках, заряджаються дуже часто, тому ви не зможете довго користуватись пристроєм без підзарядки. Що стає також мінусом. Якщо ви вже й вирішили брати бездротову, то беріть ту, що працює від Bluetooth, так буде кращий і стабільний сигнал.

Отож, яку мишу обрати? Тут все дуже залежить від того, де ви будете нею користуватись. Якщо вдома за столом і її не треба буде переносити, то дивіться на будь-який варіант. Якщо ж ви постійно в русі, то краще або дротову, або вже якісну бездротову на акумуляторі чи батарейках. Але пам'ятайте, що стандартні мишки на проводі самі надійні та від них ви не будете мати неочікуваних сюрпризів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Huawei Mate 40 буде запущений в кінці жовтня

Ми вже знаємо, що запуск Huawei Mate 40 не за горами, але ми не знали точної дати. Сьогодні ж,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -