Home Новини сучасних технологій Який смартфон краще обрати – Google Pixel 7 Pro чи iPhone 14...

Який смартфон краще обрати – Google Pixel 7 Pro чи iPhone 14 Plus ? Давайте порівняємо ці два преміальні пристрої

0

Google Pixel 7 Pro та iPhone 14 Plus це два нові смартфони, презентація яких відбулась цієї осені. Це справді потужні пристрої флагманського класу, на які варто звернути увагу. Але от який обрати, зараз ми розберемось, порівнюючи їхні характеристики.

Розпочнемо з дизайну. Найперше, що кидається в очі, так це горизонтальний модуль камери в Google Pixel 7 Pro. Таке розміщення камер є досить цікаве та зустрічається в малої кількості смартфонів, які сьогодні представлені на ринку. Сам телефон виконаний із преміальних матеріалів, отримав рівень захисту IP68. Дизайн iPhone 14 Plus не отримав нічого цікаво, якщо порівнювати його із попередниками. Модуль камери тут квадратний, як і у більшості смартфонів. Щодо корпусу, то матеріали тут також високоякісні та присутній захист IP68.

Розмір екрану у обох смартфонів 6,7 дюйма, але Google Pixel 7 Pro отримав кращу роздільну здатність 1440 x 3120 пікселів (Quad HD+ ), а також HDR10+, яскравість 1500 ніт, частоту оновлення до 120 Гц та технологію  LTPO. iPhone 14 Plus отримав роздільну здатність Full HD+, підтримку Dolby Vision, а також HDR10. При цьому, перевага все ж належить Pixel 7 Pro, хоча б через частоту оновлення, яка в смартфоні iPhone все ще знаходиться на рівні 60 Гц.

Щодо продуктивності, то Pixel 7 Pro обладнаний чіпсетом Google Tensor G2. Конфігурації пам’яті такі – 12 Гб оперативної та три варіанти вбудованої -128 Гб, 256 Гб та 512 Гб. iPhone 14 Plus обладнаний процесором Apple A15 Bionic із оперативною пам’яттю 6 Гб та такими ж варіантами сховища, як в смартфона Google. Загалом, ці два смартфони отримали чудову апаратну частину та не мають явних переваг один над одним, хоча чіпсет Tensor G2 можна вважати нижчим.

Стосовно акумулятора, то він більший у смартфона від Google, в якого він ємністю 5000 мАг. Але тут також це явною перевагою складно назвати, так як завдяки оптимізації, iPhone в певних моментах може працювати довше.

Перевагу Google Pixel 7 Pro отримав в камерах. Він отримав основну камеру на 50 МП з OIS, 48-мегапіксельний датчик з 5-кратним зумом та 12-мегапіксельну ультрашироку камеру. Айфон отримав два сенсори по 12 Мп.

Ну і варто згадати ціни. iPhone 14 Plus  в базовій комплектації буде коштувати від 1150 єро, тоді як Google Pixel 7 Pro від 900 євро.

Отже, порівнюючи ці два смартфони, обрати один з них справді важко, так як характеристики їх мало в чому поступаються один одному. Але враховуючи доступність, можливості камери, акумулятор, особисто я надаю перевагу смартфону Google Pixel 7 Pro.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version