Home Новини сучасних технологій iPhone 14 отримує найдорожчі комплектуючі

iPhone 14 отримує найдорожчі комплектуючі

0

Серія iPhone 14 отримує найдорожчі комплектуючі за весь час виробництва смартфонів компанії. Про це розповіли на ресурсі Nikkei Asia. Загалом, ціни на комплектуючі нових айфонів зрости на 20%. До прикладу, вартість виробництва моделі iPhone 14 Pro Max коштує компанії 501 дол, тоді як його попередник iPhone 13 Pro Max коштував на 40 доларів дешевше.

Читайте також: Проведено тести камери Apple iPhone 14 Pro. Результати вражають.

Таке здорожчання виробництва найперше пов’язано із обладнанням смартфонів потужнішими деталями. Той самий чіп A16 Bionic коштує 110 дол, що в 2,4 рази дорожче, ніж чіп A15 Bionic. Також зросли ціни на датчики CMOS від компанії Sony, і зросли вони на половину, тобто на 50 %. Комплектуючі для iPhone, які виробляють американські компанії займають майже третину його вартості і також зросли в ціні порівняно із 2021 роком на 10%. Ну і вплинуло на це зменшення частки Китаю в поставці комплектуючих.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version