Home Новини сучасних технологій Коли iOS може перетворитись на Andoid? Думка експертів

Коли iOS може перетворитись на Andoid? Думка експертів

0
Коли iOS може перетворитись на Andoid? Думка експертів

Apple відома на весь світ компанія. Вона випускає техніку, якою користуються в усіх куточках Землі. Люди знову і знову купують нові моделі скільки б вони не коштували. Але є одна проблема, з якою багато людей та експертів не згідні – безліч заборон компанії стосовно її пристроїв. Сьогодні мова піде про додатки в AppStore, а саме про неможливість їх завантажувати із сторонніх ресурсів. Останнім часом це питання все частіше ставиться представникам компанії – чому користувачі не можуть користуватись стороннім софтом? На що отримують одну відповідь – задля їх безпеки.

Нещодавно, один із провідних експертів в області кібербезпеки висловив своє невдоволення тим, що Apple забороняють встановити на пристрої свого виробництва додатки із сторонніх джерел або альтернативних магазинів на подобі AppStore. Експерт висловив свою протилежну позицію і запевняв, що сторонні джерела софту не наражають користувачів на небезпеку і не завжди засмічують пристрої вірусами та шкідливими програмами. Компанія Apple не довго думала та знайшла, що відповісти, адже їх позиція не змінна. Вони говорять, що не будуть дозволяти користувачам завантажувати сторонній софт і це на їх думку правильно. Вони бачать приклад Андроід і їх статистику по зараженню пристроїв, тому не збираються наражати на небезпеку своїх клієнтів. Насправді, в цьому є сенс. Трохи раніше створювали статистику по кількості заражених пристроїв шкідливим софтом, і на першому місці виявились пристрої на базі Андроід (близько 50% з вірусами). Windows зайняла друге місце, хоча цій операційній системі значно більше років. А от пристрої на iOS взагалі не потрапили в список, бо заражених практично немає взагалі, а якщо і є, то це швидше випадковість, ніж стабільність. Представники компанії Apple говорять, що вони добились таких результатів лише завдяки забороні завантажувати додатки з сторонніх джерел, а також завдяки ретельній перевірці усього, що потрапляє в AppStore. Вони зазначили, що інші розробники ОС такої уваги не приділяють.

Цікаво: Розповідаємо, що таке FaceID і на яких пристроях Apple він доступний

Давайте поговоримо тепер про Андроід і трохи спростуємо всі ці твердження. Якщо взяти всі заражені телефони на ОС Android, то виявляється, що більшість шкідливих програм завантажені не зі сторонніх джерел, а саме із магазину додатків. А проблема в тому, що люди зазвичай думають, що якщо магазин офіційний, то й загрози там бути не може. Це не так, Google не може перевірити детально все, тому треба трохи і самому звертати увагу на відгуки та термін роботи певної програми. Ще один важливий момент - вірусів не існує як на iOS, так і на Android. Вся справа в дозволах. Нашкодити програма може тільки коли користувач надав певні дозволи, а зазвичай люди навіть не читають що там від них хочуть. Просто на автоматі натискають "Так" і йдуть далі.

Отож, якби компанія Apple дозволила своїм користувачам завантажувати софт із стронніх джерел, це навряд чи нашкодило б. Люди, які уважно слідкують за безпекою і далі це робили б. Тільки от мали б більше можливостей користуватись безкоштовними програмами, а не витрачати безкінечно кошти на підписки. Але тут виникає одне питання, а чи правда компанія Apple турбується про безпеку? Чи можливо більше про свій заробіток? Ви просто уявіть скільки бренд втратить коштів, якщо користувачі почнуть завантажувати безкоштовні додатки замість платних. Ну хто хоче такого? Тому це одна з найважливіших причин, чому Apple поставив так багато заборон. Для людей це безпека (сумнівна), для виробника - заробіток.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version