Реклама

Компанію Google критикують через заборону відслідковування користувачів в браузері Chrome

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Надійшла інформація, що компанію Google критикують через заборону відслідковування користувачів в браузері Chrome. Лунає це дивно, але так і є. Британське управління з питань конкуренції та ринків (CMA) почало розслідування відносно Google. Компанію звинуватили в нечесній поведінці через те, що вона пропонує видаляти сторонні файли кукі в браузері Chrome.

У CMA хочуть з’ясувати, чи не сприяє така поведінка концентрації рекламних доходів в екосистемі Google. Справа в тому, що сторонні куки – це засіб для орієнтування реклами. Воно дозволяє відстежувати поведінку кожної окремої людини. Кукі, звичайно, критикують за збір даних, який може ставити під сумнів конфіденційність.

У 2019 Google представила проект приватних пісочниць, які відключають сторонні куки і замінюють їх власними інструментами, так званими «токенами довіри». Ці маркери дозволяють використовувати дані для реклами без прив'язки до конкретного користувача. Google хоче позбутися від сторонніх куки в Chrome до 2022 року.

CMA вже отримало скарги від маркетологів, які стверджують, що за допомогою нововведень Google зловживає своїм домінуючим становищем.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

YouTube TV з підтримкою Android TV

YouTube TV з підтримкою Android TV. Це щось нове і цікаве). Google TV на YouTube зараз найпопулярніший спосіб для передачі...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -