Home Новини сучасних технологій Компанія Xiaomi представила робот-пилосос для миття підлоги

Компанія Xiaomi представила робот-пилосос для миття підлоги

0

Протягом останніх років, українці все частіше купляють розумні пристрої, які тим чи іншим чином допомагають по господарству. Один з найпопулярніших вважається робот-пилосос, який пропонують велика кількість виробників. Варіантів покупки неймовірно багато, починаючи від бюджетних версій, які допоможуть ознайомитися із цією новою технологією, так і дорогими варіантами, які оснащені багатьма функціями і, можа сказати, вважаються самостійними. Так ось, компанія Xiaomi одна з тих компаній, яка пропонує великий асортимент розумних пристроїв, серед яких також є роботи-пилососи. Сьогодні ж стало відомо, що компанія Xiaomi представила робот-пилосос для миття підлоги.

Як ми писали вище, на ринку доступні як бюджетні моделі роботів-пилососів, які вміють тільки виконувати своє пряме призначення, для прикладу ми робили огляд одної такої моделі, яка коштувала близько 3000 грн (Taurus Striker 2.0), так і дорожчі версії, які вміють не тільки пилососити, а ще й мити підлогу, прибирати за заданим маршрутом, прибирати в заданий час, уникати перешкод, самостійно відправлятися на док-станцію і тому подібне. Xiaomi ж розробили робот - пилосос, який розрахований саме на вологе прибирання і називається він Mijia Sweeping and Dragging Robot 2 Pro.

Компанія Xiaomi представила робота-пилососа для миття підлоги

Mijia Sweeping and Dragging Robot 2 Pro оснащений спеціальним пристроєм для електролізу води, який дозволяє очищати воду від більшості бактерій, які можуть в ній міститися. Крім цього, він імітує ручне миття підлоги, протираючи підлогу в двох напрямах та випускаючи майже 10 тисяч звукових хвиль, щоб миття підлоги було максимально якісним.

Він також отримав датчики для розпізнавання перешкод (X-CrossAI) та вміє будувати карту перешкод. Окрім цього, він отримав покращену систему лазерної навігації LDS. В середині пилососа розміщується контейнер (500 мл), який підходить як для резервуару для води так і для сухого прибирання.

Стосовно штучного інтелекту, то X-CrossAI вміє не тільки уникати перешкоди, а й регулювати необхідну кількість подачі води, та запобігати сплутуванню проводів. Коштує така радість домогосподарки близько 300 доларів, а початок продажів запланований на 1 вересня і поки тільки на території Китаю.

Також нещодавно було названо 4 цікаві факти про компанію Xiaomi, які ви могли не знати.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version