Home Новини сучасних технологій Компанія Sony недооцінила свою приставку PlayStation 5

Компанія Sony недооцінила свою приставку PlayStation 5

0

Компанія Sony недооцінила свою приставку PlayStation 5, а от перекупи отримали від неї максимум. PlayStation 5 стала дефіцитним товаром з першого дня продажів: консоль моментально опинилася предметом інтересу не тільки звичайних користувачів, але і перекупників. І ті вже непогано заробили на приставці. Згідно з дослідженням, опублікованим в Мережі, тільки перепродажі на майданчику eBay принесли їм понад 19 мільйонів доларів доходу.

Як повідомляється, з середини вересня по початок грудня через майданчик eBay було продано 7322 штуки PlayStation 5 Digital Edition і 25 642 звичайні PlayStation 5. Ціни користувачі встановлювали різні, але в будь-якому випадку набагато вище офіційних: максимальна націнка за звичайну PlayStation 5 становила біля 200% , за PlayStation 5 Digital Edition – перевищувала 350%. Середня ціна перепродажу за станом на останній тиждень листопада склала $ 1 025 для PlayStation 5 і $ 1101 для звичайної PlayStation 5.

Компанія Sony недооцінила свою приставку PlayStation 5

Якщо ж говорити про обсяги продажів, виражених в грошах, то вони досягли позначки приблизно 34,75 мільйона доларів. Чистий заробіток склав більше 19 мільйонів доларів. Але треба розуміти, що це дані тільки по одному майданчику eBay. Є ще маса інших, оголошення в газетах і на дошках оголошень в магазинах.

У реальності цей «ринок» може бути більше разів в десять. І враховуючи, що дефіцит PlayStation 5 все ніяк не вирішиться, найближчі кілька місяців перекупники продовжать добре заробляти на перепродажі. Ось так і вийшло: сама Sony недооцінила PlayStation 5 (раніше ходили чутки, що консолі продаються в збиток), але за неї це зробили перекупники. Очевидно, будь PlayStation 5 трішки дорожче, попит був би таким же шаленим, але хоча б можна було не продавати пристрої в мінус.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version