Home Новини сучасних технологій Користувачі iPhone можуть залишитися без месенджера WhatsApp

Користувачі iPhone можуть залишитися без месенджера WhatsApp

0

Не так давно ми повідомляли, що в месенджері WhatsApp оновлять політику конфіденційності, яка торкнеться кожного його користувача. Вже з 15 травня, політика конфіденційності вступила в дію і користувачі, які прийняли її, продовжили користуватися месенджером як і раніше. Ті користувачі, які не погодилися з політикою, відчули на собі досить серйозні обмеження, з якими ви можете ознайомитися в нашому попередньому матеріалі. Також можете ознайомитися із основними причинами такого галасу навколо нової політики конфіденційності за цим посиланням. Сьогодні ж стало відомо, що користувачі iPhone можуть залишитися без месенджера WhatsApp.

Як виявилося, нова політика конфіденційності неподобається не тільки користувачам, а й компанії Apple також. Згідно отриманої інформації, фірмовий месенджер WhatsApp, який належить Facebook, можуть видалити з фірмового магазину App Store через порушення правил.

Проблема якраз в тих обмеженнях, які WhatsApp використовує для незгідних користувачів, оскільки згідно правил (Пункт 3.2.2) магазину додатків App Store, жоден додаток не має права змушувати своїх користувачів виконувати певні дії, серед яких опинився дозвіл або заборона на відстеження. Саме це WhatsApp і вимагає від своїх користувачів, дозволити відстеження з подальшою обробкою даних компанією Facebook.

На даний момент невідомо, як компанія Apple відреагує на це і які міри прийме відповідно. Гостроти ще додає те, що в Apple і Facebook стосунки вже зіпсувалися. Причиною стала нова політика магазину App Store, яка забороняє самовільне відстеження користувачів, а в Facebook з цим не згідні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version