Home Новини сучасних технологій Кредитну картку не можна просто порізати і викинути. Чому?

Кредитну картку не можна просто порізати і викинути. Чому?

0

Усі завжди говорять, що банківські картки перед утилізацією потрібно різати. Все це правильно, але це не єдина дія, яку потрібно зробити і нижче ви зможете прочитати чому.

Не важливо по якій причині ви вирішили більше не користуватись карткою. Можливо просто не хочете, можливо закінчився термін дії, або ж просто погасили кредит і більше не бажаєте її мати. Різниці немає ніякої, але Інструкція по знищенню картки для всіх однакова.

Цікаво: Українцям розповіли, що робити, якщо оплата карткою не пройшла, а гроші списали.

Перш ніж знищити саму картку, потрібно переконатись, що на ній немає боргу. Якщо ви в цьому впевнені, то наступним кроком буде відвідування відділення банку та закриття рахунку. Після цього працівник повинен видати вам довідку, в якій буде прописано, що рахунок закритий і заборгованості немає. Останнім кроком буде розрізання картки. Радимо не лише порізати її на декілька частин, а ще й дрібно порізати CVV-код.

Що може статись, якщо ви просто викинули картку?

По-перше, це чудова можливість для шахраїв скористатись вашими даними в своїх цілях. Особливо це стосується активних карток.

По-друге, якщо у вас кредитна картка, то на неї можуть нараховуватись відсотки. В результаті може вийти велика заборгованість, про яку ви дізнаєтесь згодом. У випадку,якщо у вас звичайна картка, то борг може з'явитись із-за стягування плати за обслуговування.

Отож, не важливо яка саме у вас картка, потрібно правильно підходити до її утилізації. Не достатньо просто порізати, обов'язково перед цим звертатись до банку.

Також нещодавно було названо платежі та перекази, через які можуть заблокувати вашу банківську карту.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version