Реклама

Менеджери паролів – найкращий захист персональної інформації в інтернеті

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Всі ми не любимо паролі, а саме їх запам’ятовування – факт життя. І хоча з’являлися альтернативи (відбитки пальців, сканування обличчя), які намагалися замінити стандартні паролі, але жодна з них не є ідеальною, і багато хто все ще повертається до надійних паролів.
Для того, щоб зробитии найкращий та найскладніший пароль, варто використовувати менеджери паролів. Зараз же поговоримо про те, чому менеджери паролів найкращий захист персональної інформації в інтернеті.

Що таке менеджер паролів?

Подумайте про менеджер паролів, як про книгу ваших паролів, заблоковану головним ключем, про який знаєте лише ви.

Деякі з вас думають, що це може здатися поганим варіантом. Що робити, якщо хтось отримає мій головний пароль? Це розумний і раціональний страх. Але якщо припустити, що ви вибрали надійний та унікальний, але запам’ятовуючий головний пароль, який ніде більше не використовували, це майже ідеальний спосіб захистити інші паролі від неналежного доступу.

Менеджери паролів не просто зберігають ваші паролі - вони допомагають створювати та зберігати надійні, унікальні паролі під час реєстрації на нових веб-сайтах. Це означає, що кожного разу, коли ви переходите на веб-сайт або додаток, ви можете підняти менеджер паролів, скопіювати пароль, вставити його у поле для входу, і все готово. Часто менеджери паролів постачаються з розширеннями браузера, які автоматично вводять ваш пароль замість вас.

І оскільки багато хто з менеджерів паролів мають зашифровану синхронізацію між пристроями, ви можете брати свої паролі з собою де завгодно - навіть на телефоні.

Навіщо вам потрібно використовувати менеджер паролів?

Менеджери паролів знімають клопоти зі створенням та запам'ятовуванням надійних паролів. Це так просто. Але є три вагомі причини, чому вам слід використовувати менеджери паролів.

Паролі постійно крадуть. Компанії покликані скремблювати ваш пароль кожного разу, коли ви його вводите - відомий як хешування, - не всі використовують сильні або сучасні алгоритми, що полегшує хакерам скасування цього хешування та зчитування вашого пароля в простому тексті. Деякі компанії взагалі не турбуються про хешування! Це створює ризик шахрайства для ваших облікових записів, а ваші дані - для використання проти вас для крадіжки особистих даних.

Але чим довший і складніший ваш пароль - поєднання великих і малих символів, цифр, символів та пунктуації - тим більше часу потрібно хакерам для того, щоб розшифрувати ваш пароль.

Інша проблема - це величезна кількість паролів, які ми маємо пам’ятати. Банки, акаунти в соціальних мережах, наша електронна пошта та комунальні послуги - легко просто використовувати один загальний пароль. Але це полегшує "набивання облікових даних". Саме тоді хакери беруть ваш пароль з одного "взламаного" сайту і намагаються увійти в інші облікові записи на інших сайтах. Використання менеджера паролів набагато полегшує створення та зберігання надійних паролів, унікальних для кожного сайту, запобігаючи атакам набивання облікових даних.

І, коли ви перебуваєте в людному чи зайнятому місці - наприклад, у кав’ярні чи літаку - подумайте, хто навколо вас. Введення паролів можна побачити, скопіювати та пізніше використовувати. Використання менеджера паролів у багатьох випадках позбавляє потреби взагалі вводити будь-які паролі.

Який менеджер паролів вам слід використовувати?

Проста відповідь - це залежить від вас. Усі менеджери паролів виконують в основному однакові обов'язки, але різні програми матимуть для вас більше необхідних функцій, ніж інші.

Будь-хто, хто працює на iOS 11 або пізнішій версії - а це більшість користувачів iPhone та iPad - за замовчуванням матиме менеджер паролів, тож виправдання немає. Ви можете синхронізувати свої паролі на різних пристроях за допомогою iCloud.

Для всіх інших - більшість менеджерів паролів безкоштовні, з можливістю оновлення, щоб отримати кращі функції.

Наприклад, якщо ви хочете, щоб ваші паролі синхронізувались на всіх пристроях, LastPass - хороший варіант. 1Password широко використовується та інтегрується з базою даних Pwned Passwords від Troy Hunt, тому ви можете визначити, чи (і уникати!) Пароль, не був зламаний зловмисниками.

Багато менеджерів паролів є крос-платформними, як Dashlane, які також працюють на мобільних пристроях, дозволяючи брати паролі куди завгодно.

Деякі з них мають відкритий код, наприклад KeePass, дозволяючи кожному прочитати вихідний код. KeePass не використовує хмару, тому вона ніколи не залишає ваш комп’ютер, якщо ви не перемістите її. Це набагато краще для надпараноїків, але також для тих, хто може зіткнутися з ширшим колом загроз - наприклад, для тих, хто працює в уряді.

Як і все програмне забезпечення, вразливості та слабкі сторони будь-якого менеджера паролів можуть призвести до ризику ваших даних. Але поки ви постійно оновлюєте менеджер паролів - більшість розширень браузера оновлюються автоматично - ваш ризик значно зменшується.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розповідаємо, як записати екран на Apple iPhone 13

Якщо вам потрібно зафіксувати те, що відбувається на екрані вашого iPhone 13 на ходу, не робіть знімок екрана –...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -