Home Новини сучасних технологій Найпоширеніші помилки українців при користуванні банкоматом

Найпоширеніші помилки українців при користуванні банкоматом

0

Як ми вже неодноразово повідомляли, банкомати стали тими пристроями, якими користуються практично всі. Зустріти їх можна у великих містах майже на кожному кроці і найчастіше в торгових центрах, супермаркетах, у відділеннях банку, вокзалах та інших людних місцях. Хоча більшість користувачів давно освоїли банкомати, але все ж припускаються типових помилок при користуванні ними. Зараз же буде названо найпоширеніші помилки українців при користуванні банкоматом і можливо, ви також їх припускалися.

Користуватися банкоматом з технічними несправностями

Напевно найбільшою помилкою є саме використання банкомата, який працює нестабільно. Зазвичай, наслідками такої помилки стають "зажовані" банківські карти, невидача коштів і навіть все разом. В даному випадку, ви тільки підпсуєте свої нерви, оскільки щоб отримати зажовану карту або ж невидану готівку, прийдеться потратити достатньо вільного часу, та ще й відстояти його у найближчому відділенні банку.

Брати чужі гроші з банкомата

Також досить часті випадки, коли українці беруть гроші з банкомата, які залишив їхній власник. Зазвичай таке може трапитися через несправність банкомату, а саме його загальмованість. Відповідно, банкомат видав кошти із затримкою, але користувач, який їх знімав, так і не дочекався на них.

Говорити про те, що брати чужі гроші це погано, ми не будемо, оскільки це і так зрозуміло. Крім цього, варто пам'ятати, що банкомати обладнані камерами, які записують все, що відбувається біля нього і зняття готівки в тому числі. Повірте, банк швидко знайде того, хто забрав чужі гроші і все рівно поверне їх власнику.

Вводити декілька разів неправильний пін-код

Хоча це й здається дивною і нелогічною помилкою, але вона дуже поширена. По якійсь причині, власники карток вважають, що після введення неправильного пін-коду 2 рази, на третій точно буде правильно.
Після введення неправильного PIN 3 рази, банкомат не видасть вам вашу карту і вам прийдеться її перевипускати. Думаю, зайвий раз витрачати час на перевипуск карти нікому не хочеться.

Підбирати пін-код до чужої банківської карти

Ця помилка ще більш безглузда, ніж попередня, оскільки за спробу розрахуватися або ж зняти готівку із чужої банківсьої карти, вам буде "світити" кримінальна відповідальність, оскільки це спроба заволодіння чужою банківською картою та коштами, які на ній знаходяться. Говорити про неправильність такого необдуманого поступку не вважаю за необхідність, оскільки це повинні й так добре всі знати.

Також нещодавно стало відомо, що в банкоматах виявлено вразливість, через яку можна необмежено знімати готівку за допомогою смартфона.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version