Реклама

Навіщо потрібен смартфон з додатковим захистом

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні ми маємо великий асортимент нових смартфонів. В них присутні і нові комплектуючі, і сучасні технології. Дизайнери стараються над зовнішнім виглядом, щоб вони були привабливі. Але погодьтеся, телефони стали дуже крихкими. Навіть слабкий удар по задній частині, яка у багатьох смартфонів зі скла, може її вщент розбити. А її заміна вам обійдеться в досить велику суму. Також, коли ви не використовуєте захисне скло, то після одного падіння на підлогу, ваш екран скоріше всього покриється тріщинами. Якщо ж вам не потрібні нові функції, красивий дизайн, то слід звернути увагу на захищені телефони.

Телефон з додатковим захистом – це гаджет на всі випадки. Тривалий час знаходитесь там, де низька або велика температура? Або ж працюєте на будівництві? Тоді такі смартфони точно для вас. Протиударні телефони мають два ступеня захисту – звичайний IPXX і багатьом не зрозумілий MIL-STD-810. Що ж це таке? MIL-STD-810 – це ступінь захисту розроблений у 1961 році, який встановлюється в смартфони для військових. Щоб їх перевірити використовували дуже багато способів, серед них: падіння з 1,2 метра аж 26 разів (уявіть, що було б після такого з вашим смартфоном), перевірка на водопроникність, град, зміну тиску, низьку і високу температуру, спеціально виливали на неї кислоту, стріляли в нього зі зброї та багато чого іншого.

Цікаво: Названо якісний захищений смартфон 2021 року.

Зазвичай корпуси протиударних телефонів дуже великі, а зовнішній вигляд бажає кращого. Так, є моделі з більш-менш нормальним дизайном і тонші, але це рідкість. Захищений телефон майже завжди має корпуси, що виробляються з металу або пластику. Вони вміють триматися на воді, працювати на дуже низькій або високій температурі. Також в протиударних смартфонах присутні цікаві технології, наприклад: термометр (не тільки температури навколо, а й тіла), тепловізор та інші.

З комплектуючими та іншими фішками розібрались. А який же придбати?

Зрозуміло, що хочеться мати тоненький смартфон з красивим дизайном, але якщо вам потрібен саме захищений, то слід перестати думати про це. Раніше було написано, що такі смартфони придумані для: військових, будівельників, спортсменів та інших. Протиударний телефон вже не розіб’ється, як сучасний від падіння на підлогу. З ним ви будете почувати себе спокійно, тому що завжди будете на зв’язку. Хоч беріть і пірнайте у воду з таким телефоном, тому що йому нічого не буде.

Щоб вибрати нормальний протиударний телефон потрібно спочатку дивитися на комплектуючі. Процесор повинен давати смартфону нормальну автономність, а операційна система бути без оболонок і тільки Android. Шукати такий, щоб об’єм акумулятора не був менше 5000 мАг. Ви мабуть думаєте, навіщо так морочитися з комплектуючими? Все для того, щоб в один момент смартфон не вимкнувся від нестачі заряду, тому що ви взяли його з акумулятором на 3000 мАг. Не завис, бо ви поспішили і придбали з поганим процесором. Сподіваюсь тепер зрозуміло.

Цікаво: В Китаї представили захищений смартфон з підтримкою 5G.

Якщо ви вже вибрали самий оптимальний телефон для себе, то не поспішайте натискати кнопку “Замовити”. Спочатку ще раз передивіться, яка там ступінь захисту і перелік тих тестів, що він пройшов. Якщо ж переліку немає, то зателефонуйте або напишіть продавцю і запросіть цю інформацію. Коли ви все перевірили, тобто у телефона хороші комплектуючі, сертифікат пройдених тестів присутній, то можете купувати.

Давайте остаточно розберемося, яка різниця між звичайним та захищеним телефоном? Звичайний смартфон може розбитися в будь-який момент, розрядитися від низької температури, перегрітися і багато іншого. Вони підходять для тих, хто працює на спокійній роботі, не займається небезпечним спортом і так далі. А ось протиударні телефони для таких людей, що працюють на висоті, живуть, де дуже сильні морози або навпаки, дуже велика температура, чи служать в армії. Тому, якщо ви один з таких людей, то цей смартфон для вас.

Також нещодавно ми розповідали, що означає поняття “Стандарт водонепроникності смартфону”.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Показано вигляд смарт-годинника Xiaomi Mi Watch Lite

Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю (MIIT) затвердило носимий пристрій з номером моделі REDMITW01 у вересні. Незабаром варіант того самого пристрою з номером моделі...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -