Реклама

Навіщо вам потрібна вдома розумна розетка: 6 переваг використання

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Загальна тенденція розвитку комфортного використання житла передбачає впровадження сучасних систем автоматизації й управління різних елементів, зокрема управління світлом. Базова причина розвитку цього тренду – глобальне поширення бездротових мереж передачі цифрових потоків даних на кшталт Wi-Fi, ZeegBee, Z-Wave і в меншу чергу Bluetooth. Також постійно зростає кількість користувачів віртуальними голосовими асистентами Siri, Google Assistant, Яндекс.Аліса, Amazon Alexa, котрі дозволяють швидко і зручно керувати смарт-пристроями в оселі.

Сьогодні ми поговоримо про один з пристроїв, на який варто звернути увагу поціновувачам цікавих ґаджетів, зокрема в сфері створення домашнього затишку. І мова йде про розумну розетку, керування якою відбуватиметься через синхронізацію з відповідним мобільним додатком. До прикладу, для смарт-пристроїв під брендом Gauss передбачений безкоштовний додаток WiZ, який має варіації як для платформи android, так і для iOS. Крім того, смарт-розетки Gauss у більшості сумісні з універсальними системами розумного дому: Google Home та SmartThings. Щодо використання, то смарт-розетки рекомендується для використання в електромережах любої потужності.

Масове знайомство користувачів з першими розумними розетками відбулось ще в минулому десятилітті. Але ця зустріч не була вдалою через складний механізм керування, що передбачав використання Sim-карт: сервіс передачі коротких текстових повідомлень SMS або виконання дзвінка на номер застосованої сімки. Сучасні вдосконалені смарт-розетки розраховані на зручну взаємодію зі спеціалізованими додатками через Wi-Fi, Bluetooth, або аналогічну мережу бездротової передачі інформації.

На даний час, смарт-розетка здатна успішно вирішувати безліч важливих завдань для створення автоматизованого комплексу ефективного і безпечного використання смарт-пристроїв у домі:

1) Збереження експлуатаційного ресурсу підключених пристроїв за рахунок бережливого енергопостачання через реле.

2) Зручне програмування розкладу для роботи пристроїв через певний проміжок часу, своєчасного перезапуску, відключення в потрібний користувачеві момент тощо.

3) Дистанційне керування електроприладами потужністю до 2 кВт.

4) Економія електричної енергії на 30% і більше завдяки ефективному розкладу включення і відключення електроприладів.

Тепер поговоримо про можливості, відповідно і переваги застосування розумних розеток в будинку або квартирі.

  • Безпечність

Всім знайома ситуація, коли вже залишивши оселю намагаєшся згадати чи була вимкнута праска, чи пристрій таки залишився підключений до мережі. Використання розумної розетки раз і назавжди позбавить від подібних переживань, адже смарт-розетка здатна автоматично відключити будь-який електропристрій.

  • Розміщення

Звичайні розетки часто розташовані там, де для цього була можливість: за шафою, в закутку, тощо. Користуватись ними не завжди зручно. При використанні смарт-розетки можна легко позбутись таких незручностей.

  • Створення мікроклімату в оселі

Коли користувач повертається додому, то може попередньо створити в приміщенні найбільш комфортні для себе умови, заздалегідь включивши обігрівач в холодну пору року, чи кондиціонер, коли на вулиці спека. Також при необхідності можна дистанційно активувати освіжувач повітря, щоб при поверненні в приміщенні не було задухи. Для цього достатньо лише кількох дотиків до екрану мобільного гаджета.

  • Керування побутовими пристроями

Кожен з нас мріє про сніданок в ліжко, та замість приємного прокидання від аромату кави, змушені йди на кухню, щоб закип'ятити воду. Щоб позбутись нетерплячих очікувань вранці, можна з вечора наповнити чайник чи кавоварку водою, запрограмувати розумну розетку на вмикання за 5-10 хвилин до спрацьовування будильника і спокійно насолоджуватись кавою вже через декілька миттєвостей після прокидання.

  • Дистанційна робота з мережею

    Роутери Wi-Fi схильні до нестабільної роботи при конфліктах IP-адрес або зайвого нагріву. В результаті користувач має періодичне відключення інтернету, що сильно псує настрій і вимагає ручного перезавантаження маршрутизатора. Розумна розетка робить це втручання символічним з можливістю дистанційного маніпулювання з роуторем.
  • Турбота про домашніх улюбленців

Завдяки опції розкладу, розумна розетка може вмикатись в заданий користувачем час, що дозволяє не турбуватись про стан рибок в акваріумі чи шлунок домашніх тварин. Смарт-пристрій вчасно запустить компресор для подачі кисню в воду або освітлення для росту рослин.

Як на нас, то сьогодні смарт-розетки привертають до себе занадто мало уваги, гублячись серед різноманіття розумних девайсів. Якщо взяти до уваги вищеописаний матеріал, напрошується висновок, що смарт-розетка навпаки один із найбільш корисних й універсальних пристроїв, що може суттєво підвищити побутовий комфорт, знизити споживання електроенергії та підвищити безпеку проживання в оселі.

Також нещодавно стало відомо, як перетворити старий маршрутизатор на розширювач Wi-Fi.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Офіційні характеристики OPPO A16 просочились до випуску

OPPO має запустити нового наступника минулорічного OPPO A15, відомого як OPPO A16, найближчими тижнями. Напередодні його запуску ми вже отримали свій перший...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -