Home Новини сучасних технологій Названо 12 корисних функцій Viber, якими ви не користувались раніше

Названо 12 корисних функцій Viber, якими ви не користувались раніше

0

Viber – це один із найпопулярніших месенджерів для спілкування у світі. У ньому понад 200 000 000 користувачів. Це величезна кількість людей, які щодня обмінюються інформацією, повідомленнями, фото та говорять по відео. Окрім цього в додатку є ще безліч корисних функцій, про які ви могли не знати. А для тих, хто ще не встиг зареєструватись в програмі, пропонуємо ознайомитись із можливостями Viber та спробувати ним скористатись.

Цікаво: Декілька правил, як синхронізувати повідомлення у Viber на телефоні і комп’ютері.

Перша функція - статус "невидимка". У Viber можна побачити коли та хто із користувачів заходив і був онлайн. Не всі хочуть ділитись цією інформацією, або ж бажають тимчасово її вимкнути. Viber вигадав рішення для цієї проблеми. Якщо ви з тих людей, які не люблять щоб за їх життям слідкували, пропонуємо увімкнути "Невидимий режим" у налаштуваннях. Для цього потрібно зайти в Налаштування програми, знайти розділ Конфіденційність та забрати відмітку навпроти напису Поділитись статусом онлайн.

Друга функція - блокування та розблокування людини. Бувають в житті різні ситуації, коли в якийсь момент стає непотрібним, щоб хтось із контактів мав можливість вам написати чи подзвонити. Саме для таких випадків Viber створив функцію блокування контактів. Це робиться дуже просто:

  • Відкрийте чат із тим, кого хотіли б заблокувати.
  • Свайпніть пальцем на ліво.
  • Відкрийте в правому верхньому кутку налаштування.
  • Натисність кнопку "Блокувати".

Якщо згодом ви вирішили продовжити спілкування з заблокованим контактом, то можна його навпаки розблокувати в будь-який момент. Для цього виконайте наступні дії:

  • Зайдіть в налаштування програми.
  • Оберіть розділ "Конфіденційність".
  • Натисніть на "Список заблокованих контактів".
  • Розблокуйте потрібну вам людину.

Приховані чати. Ще одна надзвичайно корисна функція - можливість заховати будь-який чат. Не вся інформація повинна бути відкритою. Ми часто взагалі боїмося, що хтось зламає профіль і зможе дізнатись все конфіденційне. Враховуючи, що в повідомленнях люди часто діляться чимось особистим, Viber вирішив допомогти своїм користувачам і добавив функцію приховування чатів. Для цього потрібно обрати потрібне листування, натиснути і утримувати його пальцем, тоді обрати кнопку "Приховати" і після цього вам запропонують вигадати 4-значний пароль захисту. Все, таємний чат не буде доступний в загальному списку. Тобто тепер його зможете бачити лише ви і то після введення пароля, тому не забудьте ці 4 цифри.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно повністю видаляти повідомлення у Viber.

Тепер поговоримо про секретні чати. Це унікальна можливість, яка точно багатьох зацікавить. Буває, що ви хочете поділитись чимось аж дуже особистим, для цього можна увімкнути секретний чат. Переходите в сам діалог, заходите в налаштування та натискаєте "Увімкнути секретний чат". Далі ви будете писати повідомлення, які через певний час (буде йти таймер) будуть зникати назавжди. Дуже зручна функція в деяких ситуаціях, обов'язково спробуйте.

Розумні сповіщення. Інколи не хочеться відключати сповіщення повністю, бо страшно пропустити щось дійсно важливе. Але постійні звуки, які видає Viber під час переписки теж можуть дратувати і відволікати від основної роботи. Буває, що співрозмовник пише багато повдомлень підряд. В такому випадку, щоб чути всі сповіщення, але не відволікатись, можна увімкнути "Розумні сповіщення". Що це означає? Viber буде об'єднувати усі повідомлення ніби в одне і вам буде надходити сигнал лише один раз. Для цього відкрийте чат із співрозмовником, проведіть пальцем вліво і натисніть кнопку "Розумні сповіщення".

Вимкнення сповіщень. Інколи буває, що потрібно взагалі вимкнути всі сповіщення від Viber. Якщо ви не хочете отримувати повідомлення від додатку взагалі, то зайдіть в загальні налаштування програми, відкрийте розділ Сповіщення, та вимкніть всі налаштування пов'язані із сповіщеннями. Або ж, якщо ви хочете відключити лише окремі діалоги/групи, то зайдіть у саму групу та натисніть "Вимкнути групу".

Наступна функція подобається практично усім. Вона допомагає розвинути свою уяву та зробити листування більш цікавим не лише собі, а й усім користувачам. В кожної зареєстрованої людини є можливість створити свої стікери. Для цього можна використати особисті фотографії. Перетворивши їх на наліпки, вставляйте їх в діалоги, або ж навіть діліться із усіма, хто є у Viber. Як це зробити?

  • Зайдіть в будь-який чат, натисність на кнопку "Додати в меню наліпок".
  • Далі оберіть пункт "Створити наліпку".
  • Оберіть фото, далі перейдіть до екрану редакування та натисніть "Створити наклейку".
  • Далі ви можете створити стікер любої форми та вигляду. Дуже цікаве заняття для любителів яскравих діалогів.

Цікаво: Названо можливості Viber по визначенню геолокації користувача.

Видалення повідомлень. Це взагалі чудова функція, яка на жаль, не у всіх месенджерах доступна. Якщо ви надіслали щось не те, або ж не тому користувачу, то завжди можна видалити повідомлення для двох сторін. Для цього потрібно затиснути надіслане повідомлення, у меню, яке висвітиться, нажати "Видалити для всіх". Після цього в співрозмовника залишиться лише сповіщення, що ви щось видалили.

Груповий дзвінок. Viber хоче забезпечити спілкування буквально усіх. Тому якщо ви маєте людей, які не поруч з вами, але хочуть поговорити, або ж вам треба провести міні конференцію на роботі, то є можливість робити групові дзвінки. Для цього подзвоніть комусь одному, далі натисніть кнопку "Додати до дзвінка" і оберіть декілька контактів, які потрібні для розмови. Якщо потрібної людини немає, то можна просто ввести номер і програма сама її знайде.

Галерея розмов. Під час листування майже завжди люди діляться різними файлами, фото, відео. Буває, що з часом щось із цього потрібно знайти, але не хочеться гортати всю переписку. Для цього Viber створив галерею розмов. Ви можете перейти в потрібний чат, свайпнути вліво і побачити Галерею. Відкриваєте її і гортаєте в пошуках потрібних фото/відео. Дуже зручно і швидко можна знайти все, що вас цікавить.

Місцезнаходження. Інколи буває тяжко пояснити де ви зараз знаходитесь, або ж навпаки буває, що людина подорожує і хоче показати друзям де саме вона є. Саме з цією метою Viber створив можливість ділитись своїм місцезнаходженням. Це можна зробити двома способами: через карти та через вбудовану функцію.
Через карти це робиться так:

  • Відкрийте чат та знизу натисніть на +.
  • Оберіть можливість Поділитись місцезнаходженням.
  • Далі відкриється карта із точкою де ви є, її і потрібно надіслати співрозмовнику.

Через вбудовану функцію:

  • Зайдіть в потрібний чат та натисніть на сіру стрілку, яка буде в полі для створення повідомлень.
  • Стрілка стане фіолетова, а це означає, що тепер ви спільно із співрозмовником будете бачити місцезнаходження.

Цікаво: Українцям розповіли, як відновити Viber після видалення та чи можна відновити історію переписки.

Остання функція - малювання на фото. Тепер кожне надіслане фото через Viber можна трохи прикрасити та змінити власноруч. Для цього відкрийте надіслане фото, зайдіть в налаштування та натисніть на кнопку "Doodle this photo". Далі редагуйте фото як вам заманеться. По ньому можна малювати, писати, стирати, міняти кольори. Як все буде готове, то просто поділіться ним із співрозмовником.

Отож, як бачите, Viber створює все, щоб людям було комфортно спілкуватись та навіть працювати. Це лише маленька частина тих функцій, які доступні в програмі. Тому користуйтесь та насолоджуйтесь додатком на повну.

Цікаво: Відомо, чи є спосіб встановити Viber на комп’ютер без смартфона.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version