Home Новини сучасних технологій Названо 4 найбільш вживані фрази шахраїв в телефонній розмові, через які люди...

Названо 4 найбільш вживані фрази шахраїв в телефонній розмові, через які люди втрачають свої кошти

0

Цього тижня ми розглядали уже не нові шахрайські схеми, про які проінформовані напевно усі, правда це ніяк не зменшує статистику постраждалих. В основному мова йшла про шахрайство через телефонні дзвінки, відповідно ми аналізували, чому люди так довіряють стороннім особам. Основні причини полягали в ефекті неочікуваності, стресі та й сам страх за свої кошти не давав тверезо оцінити ситуацію. Зараз же ми продовжимо дану тему і нами буде названо 4 найбільш вживані фрази шахраїв в телефонній розмові, через які люди втрачають свої кошти.

1. «Ваші кошти в небезпеці, їх намагаються викрасти, але ми допоможемо вам цього уникнути». Це фраза, яка зустрічається найчастіше. Зазвичай вона стосується ваших банківських карток, до вас телефонують та представляються офіційним представником банку та починають чітко говорити, що ситуація критична і потребує негайних дій з вашої сторони. В такій досить несподіваній та стресовій ситуації, люди своїми ж діями, надають усю необхідну інформацію шахраям та втрачають свої кошти.

2. «Вирішувати потрібно негайно, інакше буде пізно». Продовження попередньої фрази, телефонні шахраї ні на секунду не перестають говорити та переконувати вас, що чим довше ви будете обдумувати ваші дії, тим гірше ви зробите собі. Знову ж таки, вас триматимуть в напрузі і в таких умовах, мало кому вдається опам’ятатись.

3. «Повідомте код з смс-повідомлення, це безпечно, так як ми працюємо з автоматизованою системою». Так, почувши, що даний код оброблятиме не стороння особа, а робот, користувачі одразу повідомляють інформацію із отриманих смс, хоча це категорично заборонено і про це повідомляють в кожній установі.

4. «Ви не можете перервати розмову, так як ми уже витратили багато часу на вас». В даному випадку зловмисники намагаються визвати у вас почуття провини, так як вони настільки довго працювали з вами та намагались виправити ситуацію, а ви не бажаєте довести розмову з ними до кінця.

На жаль, сьогодні таких ситуацій надзвичайно велика кількість, і не дивлячись на розголос та рекомендації різноманітних установ щодо збереження своїх коштів та особистих даних, люди все-одно потрапляють на шахраїв та самі ж, своїми діями, надають їм усе, що вони вимагають. В даному випадку ми можемо побажати вам лише бути пильними та не довіряти дзвінкам із невідомих джерел.

Також нещодавно стало відомо, чому українці ведуться на схеми “банківських шахраїв” від імені ПриватБанку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version