Home Новини сучасних технологій Названо 4 ознаки гіперпосилань, на які небезпечно переходити в Інтернеті

Названо 4 ознаки гіперпосилань, на які небезпечно переходити в Інтернеті

0

Посиланнями користуються всі активні користувачі інтернету, їх відправляють та отримують щодня і Інтернет, як такий, без них би не існував. Посилання ведуть нас на конкретні сторінки сайтів, а значить без них був би складним пошук чого -небудь. Хоча самі по собі посилання шкоди не несуть, вони можуть вести вас на шкідливі сайти, які можуть нанести шкоди як вашій конфіденційності, так і вашим фінансовим рахункам і тому подібне. Зараз буде названо 4 ознаки гіперпосилань, на які небезпечно переходити в Інтернеті.

Посилання від незнайомих

Посилання, які ви отримали від незнайомих вам людей, краще обходити стороною і ні в якому випадку не переходити по них. Проблема полягає в тому, що ви не можете знати, на який сайт вас перенаправить посилання і тим більше не можете знати, якої шкоди воно вам може нанести.

Зазвичай такі посилання ми отримуємо в соціальних мережах, месенджерах, на електронну пошту і в смс на смартфонах.

Незвичні посилання від знайомих

Можливі випадки, коли ви отримуєте посилання в месенджерах від знайомих вам людей, родичів або друзів, але саме посилання виглядає вам незвичним і навіть підозрілим. Досить часто трапляються випадки, коли від імені знайомих вам людей, пишуть шахраї та хакери, які мають на меті заволодіти вашими персональними даними. За логікою, ви довіритеся посиланню від знайомої людини, перейдете по ньому і виконаєте те, що від вас будуть вимагати набагато легше, ніж від незнайомої людини.

Протокол посилання відрізняється від загальноприйнятих

Що мається на увазі під загальноприйнятими? Класичними і звичними для всіх користувачів інтернету є http або https. Перший протокол незахищений, а інший захищений.

Для прикладу, ось посилання з нашого сайту - https://itech.co.ua/novyny/nazvano-sms-povidomlennya-yaki-ne-rekomenduyetsya-zberigaty-na-smartfoni/ - де, https означає захищене з'єднання; / novyny / - категорія в якій було опубліковано новину; / nazvano-sms-povidomlennya-yaki-ne-rekomenduyetsya-zberigaty-na-smartfoni/ - сама назва опублікованого матеріалу.

Так ось, якщо протокол посилання відрізняється від http або https, то таке посилання варто обходити стороною.
Ще важливо відмітити, на яке посилання ви переходите. В нашому прикладі посилання вело на матеріал, в якому розповідалося про "смс-повідомлення, які не рекомендується зберігати на своєму смартфоні".

Крім такого варіанту можливі випадки, коли посилання веде на завантаження файлу (закінчення посилання .exe) для ПК, або ж для Android (закінчення .apk). В такому випадку для вас розпочнеться автоматичне завантаження програми, яка може нести небезпеку для вашого пристрою. Краще не переходити на такі посилання, особливо коли вони приходять від незнайомих вам людей.

Короткі посилання (tinyurl.com і схожі)

Самі по собі короткі посилання не можна назвати небезпечними, але їхня проблема полягає в тому, що ви не можете знати, куди вони вас ведуть - на статтю, на завантаження файлу або ж для інших цілей. В даному випадку, краще не переходити на такі посилання, хай вони залишаться загадкою.

Найкращим варіантом буде повідомити відправника, що ви не можете переходити на скорочені посилання і бажаєте тільки отримувати повні посилання.

Також нещодавно було названо основні способи захисту особистих даних на Android смартфонах.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version