Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Чому українцям рекомендують прикривати камеру в банкоматі, під час введення пін-коду?

Чому українцям рекомендують прикривати камеру в банкоматі, під час введення пін-коду?

0

Більша частина населення України користується банківськими послугами, серед найпопулярніших варто відмітити наявність банківської картки та розрахунок нею в магазинах та інтернеті. Це дуже зручна особливість банківських карток, але найпопулярніше її використання, це зняття готівки в банкоматі. Найчастіше, власники банківських карток, яким 40 + років, знімають всі свої кошти з картки зразу після нарахування заробітної плати, пенсії або ж соціальних виплат. Не будемо зараз розповідати про їхні мотиви і побоювання, а розповімо, чому українцям рекомендують прикривати камеру в банкоматі, під час введення пін-коду.

Якщо ви звертали увагу, то кожен банкомат (на прикладі банкоматів Приватбанку) оснащені декількома камерами, які використовуються для нагляду за тими, хто використовує банкомат, яку суму забирає з банкомату і тому подібне. Фактично, банкомат обладнаний декількома такими камерами, які "стежать" за діями клієнтів в цілях безпеки рахунків та запобіганню шахрайству. Якби не було, але шахраї також пристосовуються до безпеки з сторони банку і завжди намагаються її обійти використовуючи спеціальне технічне обладнання, яке зможе записати дані банківської картки, пін-коду і тому подібного.

Найчастіше шахраї використовують такий спосіб із використанням спеціальної накладки на клавіатуру, яка запам'ятовує натискання клавіш під час введення пін-коду. Також популярністю користується спосіб із використанням додаткових камер, які записують процес введення пін-коду.

У випадку із фейковою клавіатурою можна боротися досить легко і виявити її також досить просто. Вона зазвичай вирізняється новизною, особливо в старих банкоматах, які вже тривалий час використовуються. Також такі клавіатури не прикріплюються міцно і часто виступають за межі банкомата. Якщо ви запідозрили щось із перерахованого вище, то не використовуйте цей банкомат і скористайтеся іншим, який розміщується поряд з вами.

Стосовно камер, то фейкову важко виявити, оскільки ніхто з впевненістю не буде знати, чи вона поставлена в цілях захисту банком, чи її поставили шахраї. Відповідно й невідомо, чи можна прикривати камеру, яка "спостерігає" за клавіатурою.

В даному випадку, щоб вберегти свої кошти і картку, необхідно притримуватися рекомендацій фінансових установ - прикривати процес введення пін-коду вільною рукою. Рукою завжди прикривайте ту сторону, з якої на клавіатуру "дивиться" камера. В такому випадку ймовірність розсекречення пін-коду буде мінімальною і не прийдеться ховатися від камер банкомату, які розміщені в декількох місцях.

Так чи потрібно закривати камеру? Найкращою відповіддю буде - НІ. Краще закривайте сам процес введення пін-коду, оскільки так набагато простіше.

Також нещодавно стало відомо, чому банкомати ПриватБанку часто розміщують в продуктових магазинах.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version