Home Новини сучасних технологій Названо основні способи захисту особистих даних на Android смартфонах

Названо основні способи захисту особистих даних на Android смартфонах

0

Останні декілька років, смартфони нам замінили велику кількість розумних пристроїв і зараз вони являються сховищем персональної інформації, що робить їх ціллю для атаки шахраїв, хакерів та інших зловмисників. Цілком логічно, що багато власників смартфонів піклуються про свою конфіденційність і не проти максимально захистити її. Зараз же буде названо основні способи захисту особистих даних на Android смартфонах.

Першим способом стане відмова від загальнодоступних точок Wi-Fi, а точніше підключення до таких. Забудьте про халявний інтернет у вигляді Wi-Fi в аеропортах, кафе, бібліотеках, громадському транспорті і тому подібне. Такі точки доступу рідко контролюють і зазвичай беззахисні перед хакерами. Зловмисникам дуже легко перенаправити весь ваш трафік через створену ними мережу і ви навіть не будете цього знати. В крайньому випадку використовуйте такий Wi-Fi і не відвідуйте тоді банківські додатки, месенджери та соцмережі.

Не відвідуйте сумнівні сайти та не завантажуйте сумнівних додатків. Проблеми таких ресурсів і додатків, що вони не захищені і часто створюються не для благих цілей. У вашому браузері завжди звертайте увагу на “замочок” в адресній строці. Якщо він відсутній, то сайт не захищений і вся інформація яку ви шукаєте на ньому також не зашифрована. Те саме стосується й додатків, які недоступні в офіційних магазинах Google, Apple або Huawei.

Не переходьте на сумнівні посилання, які приходять в листах на електронну пошту, або в смс — повідомленнях. В більшості випадків, це шахрайські листи, за допомогою яких зловмисники захочуть отримати ваші конфіденційні та банківські дані.

Не завантажуйте в хмарні сервіси фото, відео та інші файли, які можуть розкрити вашу конфіденційну інформацію, або нашкодити вам в майбутньому.

Дотримуючись таких елементарних правил, ви ускладните зловмисникам доступ до конфіденційної інформації і не дозволите отримати їм вигоду від своїх діянь.

Також нещодавно було названо 3 типи небезпечних SMS-повідомлень, які рекомендується негайно видаляти із смартфона.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version